Paliaga: Gdje su zeleni u Istri?

Paliaga: Gdje su zeleni u Istri?-121479

GRADONAČELNIK ROVINJA JAVNO SE UPITAO ZAŠTO ŠUTE O NEKIM TEMAMA
"Moram priznati da sam se ozbiljno počeo pitati da li su posljednjih godina razne „zelene“ udruge u Istri  sasvim izgubile svoju svrhu. Izgleda kako su glavne aktivnosti pretvorene u svojevoljno komentiranje i stopiranje različitih projekata od kojih neki nemaju gotovo nikakav ili minimalan utjecaj na okoliš.  Sve to upućuje na sumnju da se takve udruge koriste kako bi pojedinci od njih stvorili vlastite političke platforme" piše gradonačelnik Rovinja  dr.sc. Marko Paliaga na službenoj Facebook stranici.
Na ovu vruću temu osvrnuo se upravo putem društvenih mreža, kako bi istaknuo svoj stav vezan za problematiku očuvanja okoliša i bespravne gradnje u Istri. 
Ostatak njegove reakcije prenosimo u cijelosti :  
"Naime, pitam se zašto se sve njihove aktivnosti svode isključivo na Pulu? Pa nije Pula najbitniji niti najugroženiji grad po ekološkim standardima. Puno je toga u tom gradu s aspekta ekologije i dobro učinjeno, svakako bilo je i pogrešaka, no tko radi taj i griješi. Da li je sve dio neke dugoročne političke kampanje? Zašto se sustavno ignoriraju problematike u drugim dijelovima Istre? Zašto udruge ne uključuju javnost po svim istarskim pitanjima, kao što je bila devastacija obale u Umagu, devastacija i parcelacija šuma i poljoprivrednog zemljišta u gotovo svim priobalnim gradovima i općinama?
Ne samo da sam iznenađen, već sam duboko razočaram ravnodušnosti i šutnje tzv. zelenih opcija u Istri kod problema bespravne gradnje! Zar devastacija hektara i hektara istarskog poljoprivrednog i šumskog zemljišta ne zaslužuje pažnju udruga koje bi se trebala baviti upravo očuvanjem okoliša?" zaključio je Paliaga. (REX/D.B.M)