Ovog vikenda u akvatoriju pulske luke atraktivna regata Arena Kup 2021

Ovog vikenda u akvatoriju pulske luke atraktivna regata Arena Kup 2021-121951

SUBOTA, 30. LISTOPADA U 11 SATI
U subotu, 30. listopada 2021. s početkom u 11.00 sati Jedriličarski klub Delfin iz Pule organizira regatu 17. Arena Kup 2021, koja se boduje za Argonaut Kup. 

Argonaut Kup je pokrenuo JK Delfin 2015. godine, u suradnji sa istarskim jedriličarskim klubovima i podrškama lokalnih uprava, a Arena Cup je ujedno i završna osma regata u 2021.

Posebnost ove regate je što se odvija u akvatoriju pulske luke tako da će osim za sudionike biti poseban doživljaj za gledatelje sa obale. Naime, start i cilj se nalaze u luci ispod Arene, a plovi se oko Jerolima, pa natrag do ACI-ja i prema Mandraču što će biti posebno atraktivno jer se očekuje između 30 i 50 jedrilica klase "Krstaš".

Vezovi za jedrilice su osigurani u pulskoj luci od petka u popodnevnim satima i u suradnji sa LUP su besplatni za učesnike regate do nedjelje ujutro. Za sudjelovanje u regati se ne naplaćuje startnina.

Pozivamo sve gledatelje da dođu u subotu na pulsku rivu i uveličaju regatu Arena Kup 2021. Svi skupa kreiramo sliku Pule - Pula grad pod jedrima. Svi koji se žele uključiti bilo u regatu na brodove ili u rad kluba su dobrodošli. - kažu organizatori iz JK Delfin.

(rex)