Otvoreni novi paviljoni Studentskog centra pulskog Sveučilišta

Otvoreni novi paviljoni Studentskog centra pulskog Sveučilišta-124926

ODRŽANO SVEČANO OTVORENJE
Danas su otvorena dva nova paviljona Studentskog centra Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Uz uzvanike, prenosimo najavne riječi rektora prof. dr. sc. Marinko Škare:

'I u ovim izazovnim trenucima, potrebno je istaknuti da se današnjim činom uvjeti i kvaliteta studiranja na sveučilištu u Puli uzdižu na potpuno novu, europsku i svjetsku razinu.


Želim zahvaliti svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta koji zasigurno predstavlja “game changer” u životu našeg sveučilišta. Podizanjem razine kvalitete i uvjeta studiranja u Puli otvara se prostor za daljnje unapređenje cjelovitog studentskog života u Puli te ulaganja u zaposlenike i ljudski kapital našeg sveučilišta. Studenti i zaposlenici najveća su vrijednost našeg sveučilišta koja izgradnjom dva nova studentska paviljona još više dobivaju na značaju.

Sve to studentsko iskustvo i misiju sveučilišta (projekt) #EvolveUNIPU pretvara u potpuno novi iskorak u kojem će, siguran sam, svi naći svoju ulogu i mjesto i sa zanosom u njemu sudjelovati. I u ovim izazovnim i teškim trenucima moramo se voditi akademskim duhom, humanizmom i optimizmom da upravo ovaj trenutak otvaranja novih studentskih paviljona je put u neku novu, za sve nas zajedno, svjetliju budućnost bez ratova i sebičnosti utjelovljenu u Homo economicus ponašanju i doktrini.

Mislim da je konačni trenutak, vrijeme da se svi zajedno, kao čovječanstvo, izdignemo iznad racionalnosti i sebičnosti Homo Economicusa i ustupimo mjesto Homo Benevolentis'.

(REX)