Otvorena nova ribarnica u Fažani!

Otvorena nova ribarnica u Fažani!-135087

FRIŠKA RIBA SVAKOG DANA
Fažana je i dalje ribarsko mjesto! U novoj ribarnici počela je prodaja orada, brancina, škombra, sardela, lignji, sipa…

Sto metara će trebati da friška riba iz fažanskih mreža putuje do nove, jučer otvorene ribarnice na tržnici u Fažani, nadomak starog groblja. Montažni objekt velik je 12 četvornih metara,  klimatiziran je i opremljen suvremenih rashladnim uređajima za prodaju ribe. Pravo zakupa na razdoblje od četiri godine dobio je fažanski obrt za morski ribolov „Da Rico“ u vlasništvu Orijane i Rikarda Grubišića.

Općinski načelnik Radomir Korać istaknuo je da se ciljem projekta htjelo povećati gospodarska aktivnost i konkurentnost u sektoru ribarstva i akvakulture i povezanih aktivnosti uspostavom novog lanca opskrbe ribom i ribljim proizvodima za žitelje, posjetitelje i turiste Općine Fažana.

Orijana Grubišić koja je i prije nabave ribarnice prodavala ribu na fažanskoj tržnici istaknula je zadovoljstvo što je dobila kvalitetne uvjete za prodaju ribe i najavila cjelodnevni rad u sezoni kako bi se zadovoljile potrebe svih Fažanaca i turista.

Projekt „Ribarnica Fažana“ proveo se u sklopu Mjere 3.4.2. Ulaganje u malu infrastrukturu u području ribarstva i akvakulture u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Istarska batana za razdoblje 2014.-2020. Komunalac Fažana d.o.o. nositelj je i prijavitelj ovog projekta. Projekt je uključio nabavu i opremanje moderne ribarnice s ciljem jačanja lanca opskrbe, razvijanja kvalitetnijih kanala prodaje u sektoru ribarstva te stvaranja dodatne vrijednosti proizvodima ribarstva i akvakulture.

(REX)