Otvoren centar za savjetovanje i podršku “Helping hand - ruka podrške”

Otvoren centar za savjetovanje i podršku “Helping hand - ruka podrške”-126735

CENTAR JE OTVOREN OD PONEDJELJKA DO ČETVRTKA OD 10-13 h I OD 16-18 h
U četvrtak 05.05.2022 godine u 19 h na adresi Zagrebačka ulica 10, Pula svečano je otvoren Centar za podršku i savjetovanje “HELPING HAND - RUKA PODRŠKE”.

Centar je otvoren uz prigodne riječi voditelja projekta Miše Havrana i suradnika, uz nazočnost lijepog broja prisutnih građana. Voditelj projekta je naglasio veliku važnost i prednost da grad Pula dobiva ovakav jedan centar u kojem će građani moći pronaći podršku i dobiti savjet kako prevladati životne izazove. Uzimajući u obzir utjecaj pandemije, potresa a sada i rata u Ukrajini na kvalitetu života te na zdravlje svih nas, ovaj centar će biti od izuzetnog značaja za našu zajednicu. Pored pojedinačnih razgovora sa stručnim osobama u planu je i besplatna posudba knjiga, organiziranje raznih tečajeva i radionica, povremene akcije provjere zdravstvenog stanja, te sličnih sadržaja koji mogu pomoći građanima u poboljšanju kvalitete života.

“Ruka podrške” je jedinstveni centar za podršku i savjetovanje s ciljem pružanja besplatne pomoći svim dobnim skupinama kojima je pomoć potrebna na polju zdravlja, međuljudskih odnosa, odgoja djece i duhovnosti. Projekt provodi stručni tim koji čini: Paul Zlatko Pavlović, dr. med., MD, Dr. Lidija Godina, phd., MA, Roberta Katačić, dr. med., MPH i mr.th. Mišo Havran MTS. Riječ je o ljudima s dugogodišnjim iskustvom u pružanju pomoći ljudima a koji će rado u ugodnoj i diskretnoj atmosferi saslušati te ponuditi korisne savjete. Projekt je u organizaciji Zdravstvenog odjela Kršćanske adventističke crkve pod pokroviteljstvom TED-a, AUC i HK, u suradnji sa stručnim ljudima na spomenutim područjima.

Centar će biti otvoren od ponedjeljka do četvrtka od 10-13 h i od 16-18 h. a pored toga zainteresirani građani se mogu javiti i na telefon: +385 97 654 7647 ili na E-mail adresu: rukapodrskepula@gmail.com.

(REX)