Organizatori Granfonda Nevio Valčić gostovali u Italiji na GF Selle Italia

Organizatori Granfonda Nevio Valčić gostovali u Italiji na GF Selle Italia-66871

PRIPREME ZA 1. MEĐUNARODNU BICIKLISTIČKU UTRKU 8.SVIBNJA U PUNOM SU JEKU
Biciklistički klub "Pula" te Helena i Luciano Valčić, organizatori 1. međunarodnog Granfonda Nevio Valčić, koji će se 8.svibnja održati sa startom i ciljem u Banjolama, na 115 km trase južne Istre, gostovali su protekloga vikenda na manifestaciji ovoga tipa u Italiji.

Na poziv partnera, redakcije INBICI magazina; [url=http://www.inbici.net]http://www.inbici.net[/url]; Helena i Luciano Valčić  predstavili su Granfondo Nevio Valčić na talijanskoj utrci Granfondo Selle Italia Via del Sale. Bila je to sjajna prilika za povezivanje sa redakcijom ovog poznatog talijanskog biciklističkog magazina , za provjeru atmosfere te turističko-sportsku promociju Istre. U nedjelju;  8. se svibnja na utrci posvećenoj Neviju Valčiću očekuje i potvrđen dolazak Alessandra Ballan-a,  svjetskog prvaka 2008.godine.

U Italiji je pak protekloga vikenda, u nedjelju, 3. travnja, u Cerviji (Ra), održano 20-to izdanje Granfondo Selle Italia Via del Sale, što je ujedno i prva etapa InBici Top Challenge-a. Dvadesetogodišnja tradicija cestovnog biciklizma privukla je 4 i pol tisuće biciklista raznih dobi i kategorija. Trenutno su vodeći u poretku Gianni Catalano, iz ekipe Team Promotech Shopto, te Barbara Genga, iz ASD Team Fausto Coppi Fermignano.

Biciklizam je u Italiji iznimno popularan sport i sve manifestacije u i oko biciklizma posjećuju tisuće obitelji s djecom, rekreativaca, natjecatelja i simpatizera svih dobi. Osim sportskoga karaktera , popratni programi nude sve moguće doživljaje povezane sa zdravim i sportskim načinom života ; od prehrane, odjeće, izleta ...Predstavljanje Granfonda Nevio Valčić u Italiji je prošlo iznimno dobro; budući da je Hrvatska i Istra u proljeće velik mamac za talijanske goste, koji su u ovo doba i najredovitiji posjetitelji našeg poluotoka.

Talijanski su partneri iz redakcije INBICI magazina, Istri i Neviju Valčiću posvetili već nekoliko članaka, pozivajući svoje čitatelje da 8.svibnja posjete Granfondo Nevio Valčić , manifestaciju posvećenu jednom od naših najvećih biciklista svih vremena, koji je u razdoblju 50-ih i 60-ih godina pobjeđivao na najvećim utrkama u Jugoslaviji te triput bio državnim prvakom.

Start i cilj 8.svibnja biti će organiziran u Banjolama u aparthotelu  “Resort del Mar” . 115- kilometarska utrka prolazi trasom južne Istre kroz voćnjake i maslinike, ribarsku Fažanu, potom Vodnjan, Barban i Marčanu, prije no što dođe do Valčićeve rodne Loborike; potom staza vodi put Ližnjana, te Medulina i ponovno u Banjole, ka “Resortu del Mar” ; gdje će po okončanju Granfonda biti organiziran bogati domjenak.

Više informacija može se iščitati na: [url=http://www.granfondoneviovalcic.com]http://www.granfondoneviovalcic.com[/url] . Prijavite se i podržite manifestaciju!  (J. Vitasović / foto: Sara Falco, Helena Valčić)