RADIONICA
U sklopu Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu, koji se održavaju od 14. do 16. studenoga, velik interes privukao je i OIL LAB by chef Robert Perić & gosti – gastronomski laboratorij koji spaja kulinarstvo, znanost i emociju te kroz četiri slijeda otkriva svu snagu mladog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Program je započeo dojmljivim ulazom prvog gosta kuhara, Matije Bogdana, koji je unio dašak egzotike u istarske okuse. Kroz tartar boškarina začinjen mladim uljem, kremu od maslinovog ulja i slanutka, ragu od kozlića i aromatične začine poput baharata, kumina i korijandra, Bogdan je pokazao kako se jednostavna jela mogu pretvoriti u senzornu eksploziju kada je ulje u fokusu.
OIL LAB je osmišljen kao intimno “gastronomsko putovanje” kroz koje sudionici, uz chefa Perića, uče prepoznavati karaktere mladih ulja, razumjeti senzorske profile i otkrivati kako ulje oblikuje miris, teksturu i okus jela. Broj mjesta je ograničen na 20 osoba po terminu.
Danas se program nastavlja s novim kulinarskim gostima:
Svi termini OIL LAB-a tradicionalno se brzo popunjavaju, stoga se preporučuje prijaviti na vrijeme za ovo jedinstveno iskustvo istarske gastronomije.
(REX)