Održana tribuna “Mladi kreativci: Generacija K”

Održana tribuna “Mladi kreativci: Generacija K”-132240

TRIBINA JE ODRŽANA 14. STUDENOG U KINU VALLI
U sklopu programa Knjižnica u gostima u Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Pula 14. studenog 2022. u punoj dvorani Kina Valli organizirala je tribinu za mlade pod nazivom Mladi kreativci: Generacija K te predstavila dio mladih sugrađana članova izvannastavnih aktivnosti vezanih za knjižnicu, knjigu, čitanje, pisanje...

Ovom prigodom predstavili su se Tvornica priča iz OŠ Šijana, koja djeluje pod mentorstvom prof. Vladimira Papića, Novinarska grupa OŠ Vidikovac, koja djeluje pod mentorstvom prof. Sanje Pereša Macuka, Literarna kavana Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, koja djeluje pod mentorstvom knjižničarke Željke Kondić Dabo, Haiku klub Gimnazije Pula, koja djeluje pod mentorstvom prof. Dejana Pavlinovića, i Book club Kluba mladih Pula koji vodi Tajana Ilić. Razgovor je moderirao Igor Zenzerović iz udruge ZUM koji je s gostima razgovarao o aktivnostima, motivaciji, kako mentora tako i članova, iskustvima, planovima za budućnost.

Nakon ove inspirativne gotovo dvosatne tribine razvidno je da je mladim kreativcima za stvaranje najpotrebniji "siguran prostor za stvaranje i izražavanje sebe" te da mentori u ovakvim vrstama aktivnosti imaju ključnu ulogu - osim što mladima prenose svoja znanja i umijeća, potiču ih na izražavanje i osnažuju u ulozi aktivnih sudionika u kulturi.

Održana tribina ujedno je nastavak programa Mladi poPuli koji se organizira s ciljem javnog predstavljanja mladih pulskih umjetnika - (ne)poznatih mladih kulturnjaka, koji su na putu afirmacije svog stvaralaštva.

(REX)