Održana manifestacija “Od Punte do Punte, morem i kopnom”

Održana manifestacija “Od Punte do Punte, morem i kopnom”-139623

MANIFESTACIJA OKUPILA VELIKI BROJ LJUDI
U nedjelju, 17. rujna 2023., u uvali Ruja i ispred popularnog  bara Come Back, u Rovinju se organizirala 16. sportsko-edukativna manifestaciju pod nazivom "Od punte do punte morem i kopnom - Da punta a punta via mare e via terra!" Ova izvanredna manifestacija održava se svake godine u tjednu proslave Dana grada Rovinj i blagdana Svete Eufemije.

Više od stotinu sudionika, uključujući sportaše iz rovinjskih klubova i lokalne građane zaljubljene u sport, okupilo se kako bi sudjelovalo u nizu aktivnosti kao što su plivanje, trčanje, biciklizam i hodanje. Ova manifestacija ističe se svojim sportsko-edukativnim karakterom, fokusirajući se na istraživanje obale Rovinja, umjesto organizacije  natjecanja. Cilj sudionika bio je istovremeno dotaknuti svaki rt ovog prekrasnog dijela obale, koristeći različite načine kretanja - plivanjem, trčanjem, hodanjem i vožnjom biciklom.

U izvanrednim vremenskim uvjetima koji su uključivali mirno i sunčano vrijeme, dvadesetak hrabrih plivača krenulo je i preplivalo 6000 metara, započevši u uvali Valsaline i završivši plivanje u uvali Ruja (kod Come Back bara) u 12 sati. Trkači su se otrčali od uvale Ruja do TN Valalta i natrag, ukupno 5000 metara. Biciklisti i hodači su se upustili u avanturu na stazi Štrika ferata. Svi sudionici su se ponovno okupili u 12 sati ispred beach bara Come Back, gdje su ih čekali osvježenje i prilika za druženje. Ovogodišnja tema manifestacije, "Volim Rovinj, njegovu prekrasnu obalu i sigurno more. Amo Rovigno le sue splendide spiagge e il suo limpido mare!", usmjerena je prema poticanju građana da  aktivnostima poput plivanja, pješačenja, bicikliranja i trčanja unaprijede svoj životni standard i brinu se o svom zdravlju. Istovremeno, istraživanjem i imenovanjem svih punti i uvala koje su obišli, sudionici doprinose očuvanju bogate kulturne jezične baštine ovog područja.

(G.U./Foto: L.U.)