Održan prijem za Aquarium Pula povodom osvajanja nagrade “Zlatna kuna”

Održan prijem za Aquarium Pula povodom osvajanja nagrade “Zlatna kuna”-132433

ŽUPAN: 'VAŠ USPJEH NIJE DOŠAO PREKO NOĆI VEĆ JE REZULTAT VRIJEDNOG I USPJEŠNOG RADA'
U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održan prijem župana Borisa Miletića za predstavnike uspješne tvrtke Aquarium Pula, koja je nedavno osvojila prestižnu nagradu „Zlatna kuna“ u konkurenciji malih trgovačkih društva, na prijedlog Stručne službe Hrvatske gospodarske komore i Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Pule.

Župan Miletić uvodno je pozdravio biologinju i vlasnicu Aquarium Pula d.o.o. Milenu Mičić i člana Uprave Zorana Mičića te im je čestitao na osvajanju još jedne velike nagrade, ali i priznanja o uspješnom radu i poslovanju.

„Znam da ovaj uspjeh nije došao preko noći, već je rezultat vrijednog i uspješnog rada koji je danas uz relativizaciju kulturne baštine postao i popularna turistička atrakcija koja motivira dolaske sve većeg broja posjetitelja. Ne smijemo zaboraviti i važan edukativni karakter Aquariuma koji potiče na svijest o očuvanju prirode i našeg okoliša posebno među mladim generacijama“, poručio je istarski župan.

Gospođa Milena Mičić smatra da su pokazali kako je kombinacija znanosti, poduzetništva i kulturne revitalizacije moguća i potrebna, posebno u segmentu očuvanja mora i života u njemu. 

„Nedavno smo osvojili i važne Certifikate Svjetske organizacije za održivost (World Sustainability Organization) i to „Friend of the sea“ (certifikat samoodrživosti) te drugi vezan za dugogodišnju skrb i rehabilitaciju morskih kornjača prilikom zagađenja naftom“, poručila je.

 Predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić pridružila se čestitkama uspješnoj tvrtki, istaknuvši kako je jedan od najvećih dometa današnjice spoj znanosti i poduzetništva koji na poseban način kreira poslovanje. 

Priznanje Zlatna kuna dodjeljuje se za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini još od osamostaljenja Hrvatske. Ideja o ovome priznanju nastala je kao izraz težnji da gospodarstvo Republike Hrvatske, na samom početku postojanja poprimi osobine kune, simbola izdržljivosti, snalažljivosti, spretnosti te lukavosti, ali i blagostanja i plodnosti.

(REX)