Održan 15. Tjedan psihologije u Istri

Održan 15. Tjedan psihologije u Istri-125075

OD 14. DO 20. VELJAČE 2022.
Još jedan uspješan, 15. po redu, Tjedan psihologije je iza nas! Održao se od 14. do 20. veljače 2022. godine različitim aktivnostima psihologa i psihologinja diljem Hrvatske, a u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva.

Tjedan psihologije svake godine okuplja veliki broj kolegica i kolega koji su pokazali entuzijazam i motivaciju da psihologiju približe i predstave zajednici te da pokažu svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.

Društvo psihologa Istre je objavilo da je u Istarskoj županiji održano ukupno 61 aktivnost u 10 dana i to u Labinu, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju, te online i u medijima. To su bile razne radionice, predavanja, savjetovanja, okrugli stolovi i izložba, ali i mnogi članci u novinama, nastupi na radijskim postajama i televizijski nastupi.

15. Tjedan psihologije u Istri u brojkama:

- Više od 236 građana i građanki sudjelovalo u Tjednu psihologije!
- 48 voditeljica aktivnosti, od čega 38 članica DPI-ja
- 28 medijskih nastupa i gostovanja
- 21 predavanje i radionica, od čega 14 uživo
- 15 građana i građanki koristilo uslugu besplatnog savjetovanja

15. Tjedan psihologije u Istri započeo je otvaranjem izložbe “TI u Centru! (P)ostati dobro-smjernice za jačanje psihološke dobrobiti” u Pazinu 10. veljače u Rock Kaštelu, a koja je otvorena sve do 15. ožujka pa pozivamo sve građane i građanke da je posjete dok je još otvorena.

U sklopu Tjedna psihologije održala se i 11. konferenciji "Psihologija za poduzetnike i gospodarstvenike", koja se održala online 17. i 18.02.2022. u sklopu projekta “Rijeka psihologije”, a u čijoj je organizaciji i provedbi sudjelovala Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju DPI-ja. Održano je 11 aktivnosti od strane 13 predavača i predavačica. Predavanja će biti dostupna i na
YouTube kanalu “Psihologija za poduzetnike”.

(dv)