Održavanje 35. Susreta puhačkih orkestara Istre

BUJE -  SUBOTA 29. SVIBNJA
U Bujama će se 29. svibnja 2010. god. održati 35. susret puhačkih orkestara Istre. Susret organizira Zajednica Talijana Buje - Comunità degli italiani di Buie u suradnji sa Gradom Buje - Buie i Turističkom zajednicom Grada Buja, uz pokroviteljtvo Talijanske Unije – Unione Italiana i Istarske Županije – Regione Istriana.
Na susretu sudjeluje 21 puhački orkestar i više od 1100 učesnika iz Višnjana, Vižinade, Babića, Bala, Breg-Doline, Buzeta, Izole, Labina, Kaštelir-Labinci, Lovrana, Marezige, Pazina, Pirana, Poreča, Pule, Roča, Rovinja, Špinčića, Sv. Lovreča, Nove Gorice i Buja.
Susret počinje u 16:00 sati tradicionalnim defileom koji kreće u Istarskoj ulici (kod Doma zdravlja) i završava u samom centru grada, na Trgu J.B.Tita. Svaki ansambl tijekom defilea izvodi jednu pjesmu po izboru. Tamo će se orkestri postaviti za izvođenje triju državnih himni, pozdravne govore, zajednički nastup (dvije skladbe). Slijedi izvođenje himne Istarske županije te podizanje zastave 35. Susreta.
 Manifestacija se zatim seli na Trg Slobode gdje će biti postavljene bine za dva ansambla koja izvode izabrana djela,  u maksimalnom trajanju od 10 minuta. U 21:00 sat predviđa se podjela zahvalnica svim učesnicima te predaja zastave domaćinu 36. susreta - predstavnicima puhačkog orkestra Vižinade-Visinada. Nakon službenog djela i završetka koncerta na istom trgu organizirat će se zabava za sve učesnike.
 U slučaju kiše manifestacija će se održati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Buje s izmjenama u programu (bez defilea i zajedničkog nastupa). (REX)