Obilježena 36. godišnjica smrti Sergia Blažića – Đosera

Obilježena 36. godišnjica smrti Sergia Blažića – Đosera-133927

SERGIO BLAŽIĆ - ĐOSER (8.TRAVNJA 1951 - 18. SIJEČNJA 1987.)
I ove godine točno u podne na pulskom Gradskom groblju okupili su se predstavnici Udruge Pulskih velikana Teo-Đoser-Tusta, prijatelji, predstavnici Mjesnog odbora Veruda, kolege glazbenici i prisjetili se pulskog rock pjevača Sergia Blažića Đosera, čija će bogata glazbena ostavština zauvijek živjeti.

Polaganju cvijeća na Đoserov grob u povodu obilježavanja 36. godišnjice njegove smrti u ime Grada Pule odazvala se zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

„Sergio Blažić Đoser ostavio je neizbrisiv trag na mnoge generacije ne samo Puležanki i Puležana, nego i mnogo šire. I ove godine Grad Pula spremno se odazvao obilježavanju godišnjice njegove smrti“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Tom je prigodom Bruno Langer u ime Atomskog skloništa zahvalio novoj gradskoj upravi na sudjelovanju u obilježavanju ove značajne obljetnice. Karijeru rock pjevača Sergio Blažić – Đoser započinje u pulskoj rock grupi King Stones, nakon koje je pjevao u Hushu, koparskome Bumerangu, da bi od 1976. godine bio je član prve postave Atomskog skloništa. U Atomskom skloništu bio je pjevač te je snimio šest albuma i stekao veliku popularnost.

Umro je od posljedica teške bolesti 1987. godine, a na njegovu pokopu bilo je prisutno više od 4.000 ljudi.

Na inicijativu Mjesnog odbora Veruda Grad Pula je donio odluku da se poljana na Verudi nazove po pjevaču Atomskog skloništa, a 8. travnja 2015. godine službeno je postavljena tabla na kojoj je obilježeno Poljana Sergia Blažića Đosera.

(dv)