Nasukala se slovenska brodica kod Poreča

PRI NASUKAVANJU STRADALE TRI OSOBE
U subotu 8. kolovoza oko 21.40 sati, između otočića Frižital i Bili Školj, u blizini Poreča nasukala se slovenska motorna brodica, oznake KP-2047.
Oko 21.45. sati, po uspostavi direktne veze s voditeljem nasukane brodice J.P., na približnu dojavnu poziciju upućena je brza brodica oznake 102 PO, s voditeljem B.M., djelatnikom Lučke ispostave Poreč. U 22.05 sati pronađeno je nasukano plovilo.
Nasukanom brodicom oznake KP-2047, upravljao je vlasnik J.P. (42), državljanin Slovenije, a u trenutku nasukanja, osim voditelja u brodici se nalazilo još osam osoba. Pri nasukanju su od posljedica udara povrede zadobile tri osobe. Nije došlo do onečišćenja okoliša.
Sve su  osobe s broda, osim voditelja slovenske brodice, koji je ostao na nasukanom plovilu, prebačene do Poreča. Spomenuti je nešto kasnije, brodicom SC Zelena odvezen na obalu, i od strane djelatnika PP Poreč po dogovoru doveden u Lučku ispostavu Poreč, gdje je s njim obavljen informativni razgovor.
Povrijeđene osobe zbrinute su od strane Hitne medicinske pomoći iz Poreča.
U nedjelju, 9.kolovoza u 10.45. sati plovilo je odsukano, otegljeno i izvađeno u marini Funtana. Zagađenja okoliša pri odsukavanju nije bilo.
Nastavak upravno sigurnosnih protokolarnih radnji s voditeljem brodice J.P., zakazan je za danas 10. kolovoza u 10.30 sati, u prostorijama Lučke ispostave Poreč. (REX)