Nakon uspješne premjere “Amarcorda” u Puli, predstava je stigla i na riječku scenu

Nakon uspješne premjere “Amarcorda” u Puli, predstava je stigla i na riječku scenu-131839

HNK IVANA PL. ZAJCA RIJEKA, 3., 4., 5., 8., 9. STUDENOG U 19:30 SATI
Nakon uspješne premijere i divnih reakcija pulske publike na predstavu „AMARCORD“ po tekstu Federica Fellinija i Antonia Guerre u režiji Luciana Delprata riječka premijera u HNK Ivana pl. Zajca održala se jučer. 

Predstava je nastala u suradnji i koprodukciji INK Pula i HNK Ivana pl. Zajca u kojoj igra 14 čarobnih i živopisnih glumaca koji su svoje uloge stvarali po crtežima Federica Fellinija. 

Talijanski humorni film iz 1973. redatelja Federica Fellinija, remek-djelo europske kinematografije, prvi će put oživjeti na pulskoj i riječkoj pozornici u režiji nagrađivanog argentinskog kazališnog umjetnika Luciana Delprata.
 
Djelomično autobiografska priča o starenju, nostalgična, duhovita, gorko-slatka drama koja pripovijeda priču o razuzdanoj skupini likova u slikovitom talijanskom gradiću Riminiju, Fellinijevu rodnom mjestu, vraća nas u redateljevo djetinjstvo i Rimini 1930-ih obilježen tradicionalnim društvenim spektaklima i obiteljskim ritualima. 

Reprize predstave u Rijeci su na repertoaru:
3., 4., 5., 8., 9. studenog 2022. s početkom u 19:30 sati.

U predstavi igraju: Olivera Baljak, Tanja Smoje, Jelena Lopatić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Biljana Lovre, Ivna Bruck, Serena Ferraiuolo, Dean Krivačić, Jasmin Mekić, Giuseppe Nicodemo, Edi Ćelić, Mario Jovev, Andrea Tich i Deni Sanković.

(H.R.)