Najavljena prva “Regata punog mjeseca”

Najavljena prva “Regata punog mjeseca”-124333

NOĆNO JEDRENJE OD PULE DO CRESA / 18. OŽUJKA U 18:15 SATI
Inspirirani mistikom noćnog jedrenja i adrenalinom regatavanja organizatori pokreću novu avanturističku međunarodnu regatu manifestaciju u Hrvatskoj sa željom izgradnje  međunarodne prepoznatljivosti, regate koja će iz godine u godinu biti sve masovnija. Noćne navigacijske regate plijene interes jedriličara entuzijasta te dodatnu pozornostpodržavatelja, medija i građana.  

Planirani start je u 18h (u 18:15 zalazi sunce) kako bi pulsku luku jedrilice napustile sa zalaskom sunca i pod punim mjesecom se natjecale 80-ak Nm do grada Cresa. 

Organizatori regate su Jedriličarski klub Delfin, neprofitna udruga uz podržavatelje lučka uprava Pula, ACI  Pula i Grad Pula.

REGATA – PRAVILA – RAZVRSTAVANJE: 

Pravila – World sailing – RRS 2021 2024 i posebni propisi sigurnosti HJSa za regate  kategorije 4. 

Ruta: Start je u pulskoj luci u petak, 18.03.2022. u 18h. Kamenjak se ostavlja lijevo,  Susak se ostavlja lijevo i cilj je u luci Cres. Pravila jedrenja će svaki skiper dobiti  prilikom preuzimanja trackera i broja. Rutu nakon obilaska Suska skiper bira sam. 

Razvrstavanje jedrilica: Jedrilice će biti razvrstane u grupe prema duljini preko  svega (LOA). Organizator može izvršiti pripajanje pojedinih grupa u slučaju  nedovoljnog broja prijavljenih jedrilica što ne može biti razlog za protest. Startna lista  sa podjelom u grupe biti će objavljena prije starta regate.  

Rezultati regate će se utvrditi na temelju stvarnog jedrenog vremena (OPEN). 

ORC, IRC, Kvarner Yardstick i OPEN regatne, obiteljske i vintage Minimalno tri  jedrilice u kategoriji da bi se notirale po odabranim premjerima. 

Prilikom prijave natjecatelji sami odabiru grupu kojoj pripadaju.  

Regata će se dodatno bodovati i za Argonaut kup i Kup HP. 

Regatni odbor u Puli: JK Delfin i JK Vega, a u gradu Cres: JK Delfin i JK Reful.  

Prijave so online i objavljene na web stranicama organizatora kao i detaljne  informacije: [url=https://www.jkdelfin.hr/pula-susak-cres/ ]https://www.jkdelfin.hr/pula-susak-cres/ [/url];

DODATNI KULTURNO UMJETNIČKI ZNAČAJ REGATE – PULA POD JEDRIMA: 

Uz 1. regatu starta i kulturno – umjetnički IZAZOV u 2022g. koji pokreće JK Delfin  pod nazivom Pula pod jedrima koji traje cijelu godinu.  

Pozivamo škole, udruge, fotografe, umjetnike i sve građane da kreiraju svoju  umjetnost – Pula pod jedrima by JK Delfin. Kreacije će se javno online objavljivati i  javno online će biti glasanje.  

Izazov će uključivati sve regate (ukupno 9 koje se održavaju u pulskom arhipelagu, od 11) u organizaciji JK Delfin, a objava najuspješnijih radova nagraditi će se na Jedriličarskoj noći 23.12.2022.  

(DV/Foto: Facebook / JK Delfin)