Najavljena nova sezona Istra Gourmet toura

PREDSTAVLJA SE 16 UGOSTITELJA
'Protekle godine smo pokrenuli projekt 'Istra Gourmet tour' s ciljem promocije istarske gourmet ponude izvan turističke sezone', najavio je predsjednik Obrtničke komore Pula Mario Paliska. Tako će u novom Gourmet touru vrata svojih restorana otvoriti čak 16 ugostitelja, od čega 14 hrvatskih i dva slovenska. Naime, u projekt su se uključili i članovi 'zbornice Sežana', kazao je Paliska, dok je tajnik Komore Eros Sorić dodao da su tiskani letci s popisom svih restorana koji sudjeluju u projektu s detaljnim opisom menija.
Riječ je o promotivnoj ponudi mesno/ribljih ili mesno/vegetarijanskih menija s naglaskom na domaće namirnice i modernu pripremu istih.

Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovao je i vlasnik restorana Nostromo iz Rapca Valter Karlović. 'Ova manifestacija je prošle godine polučila veliki uspjeh, okupila je veliki broj sudionika, te i nadalje želimo uključiti što više kolega. Ove godine krećemo ranije, nekima od nas sezona još uvijek traje, ali mnogi od kolega žele sudjelovati, stoga smo krenuli na vrijeme', izjavio je Karlović, također naglasivši kako će svi restorani voditi računa o domaćim, autohtonim namirnicama pripremljenim na moderan način.

Tako u menijima neće nedostajati ribe i ribljih delicija, u restoranima unutrašnjosti na meniju će biti mesa boškarina, tartufa, nezaobilaznog sira i pršuta, te maštovitih deserata.

U prvom dijelu toura sudjeluju:
19. rujna Konoba Vela vrata - Pazin
3. listopada Restoran Nostromo - Rabac
17. listopada Konoba Most - Buzet
31. listopada Restoran Plavi - Fažana
14. studenoga Konoba Kaštel - Žbandaj
28. studenoga Restoran Feral

U drugom dijelu i narednoj godini sudjelovati će: Restoran Dorina, Gostionica Skok, Konoba Jelenić, Konoba Porto Salvore, Konoba Volte, Konoba Daniela, Restoran Orca, Restoran Tina, Restoran Vodnjanka i Turistična kmetija Špacapanova hiša. Za drugi dio ove zanimljive gourmet manifestacija tiskati će se novi letci, te održati posebna promocija, kako je najavio Sorić koji je ujedno pozvao zainteresirane da zbog velikog interesa na vrijeme rezerviraju svoja mjesta u restoranima. (Tekst i Foto: Doris Floričić)