Na gradsku rivu vratio se rovinjski festival vina

Na gradsku rivu vratio se rovinjski festival vina-120908

POSJETITELJI SU MOGLI KUŠATI VINA NAJBOLJIH ROVINJSKIH VINARA
Uoči Dana grada Rovinja i blagdana njegove zaštitnice, svete Eufemije, preksinoć se ponovno na Mali mol vratio rovinjski festival vina.

Nakon što je prošle godine ova svim vinoljupcima znana manifestacija zbog epidemiološke situacije izostala, ove godine ona predstavlja prvo događanje zabavnog karaktera za koje su bile potrebne covid potvrde, te se kao takva pokazala izuzetno uspješnom.

Tako su, već tradicionalno u organizaciji Udruge „Agrorovinj“, posjetitelji imali priliku kušati vina najboljih rovinjskih vinara.

Upravo je promoviranje istarskih vina, s naglaskom na autohtone sorte, cilj ovog festivala, a u ponudi su se mogla pronaći čak i ekološka, te biodinamična vina.

Ove godine manifestacija je dodatno obogaćena prvim Ljetnim festivalom istarske supe, pa su tako svi zainteresirani mogli vidjeti kako se radi istarska supa, a mogli su je i degustirati.

Također, za vrijeme trajanja ovog festivala rovinjski su sastavi bili zaduženi za podizanje atmosfere, što im je i pošlo za rukom sudeći po brojnim građanima, ali i gostima, koji su plesali podno pozornice i oduševljeno ih pratili.

(rex)