Na Danu istarskoga sporta nagrađeni najbolji sportaši Istre-VIDEO

Na Danu istarskoga sporta nagrađeni najbolji sportaši Istre-VIDEO-64831

NATAŠA RAVNIĆ GAŠPARINI I GIOVANNI CERNOGORAZ OVOGODIŠNJI LAUREATI    
U Domu branitelja u Puli na tradicionalnoj svečanosti „Dan istarskoga sporta“ proglašeni su najuspješniji sportaši, kolektivi, sportske nade i djelatnici u protekloj, 2015-oj godini.

Nagrade za životno djelo  za 2015-tu godinu, prema odluci Ocjenjivačkog suda u sastavu Soldatić Milan, Rocco Gianni, Zorić Mladen, Verbanac Siniša i Lušetić Armando dobili su:  BIOČIĆ FRANO iz Labina , MATOŠEVIĆ LIVIO iz Pule, te  SANKOVIĆ ANTE iz Umaga.

Svake godine Savez sportova Istarske županije bira i najuspješnija školska sportska društva u Istarskoj županiji. Na prijedlog Školskog sportskog saveza Izvršni odbor Saveza sportova Istarske županije za najuspješnije u 2015. godini proglasio je: u konkurenciji osnovnih škola školsko sportsko društvo «Mladost» iz OŠ Vladimira Nazora iz Pazina, u konkurenciji srednjih škola školsko sportsko društvo «Gimnazijalac» iz Gimnazije Pula. Na prijedlog Školskog sportskog saveza Istarske županije za najuspješnijeg školskog sportskog djelatnika za 2015. godinu izabran je prof. Franjo Ivanišević iz SŠ Zvane Črnja iz Rovinja.

U kategoriji najuspješnijih sportašica u mlađim uzrastima: 3. mjesto sa 52 boda zauzela je Tena Japundža , drugo mjesto sa 100 bodova Vitasović Elizabeta a najuspješnija sportašica Istarske županije u mlađim uzrastima za 2015. godinu je Lara Kliba sa 133 boda. U kategoriji muških sportskih nada sa 73 osvojena boda 3. mjesto zaslužio je Petar Bratulić, drugi je sa 107 bodova Martin Dolenc a najuspješniji sportaš Istre u mlađim uzrastima za 2015. godinu je Bruno Blašković sa osvojenih 146 bodova.

Savez sportova Istarske županije svake godine, temeljem Pravilnika o nagradama i priznanjima, dodjeljuje posebna priznanja sportskim udrugama koje su dale izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji istarskog sporta a u godini u kojoj se dodjeljuju slave «okrugle» godišnjice postojanja ili su ostvarile neko izuzetno postignuće. Odlukom Izvršnog odbora posebna priznanja ove godine dobivaju:
Nogometni klub  „Rudar“ iz Labina  – u povodu obilježavanja 70. obljetnice djelovanja  kluba te  Rukometni  klub  „Buzet“  – u povodu obilježavanja 60. obljetnice igranja rukometa u Buzetu.

U kategoriji najuspješnijih ekipa u mlađim uzrastima ovo su rezultati: Juniorski dvojac veslačkog kluba „Medulin“ je osvojio 98 bodova i 3. mjesto, druge su juniorke odbojkaškog kluba „Poreč“ sa 122 boda a najuspješnija ekipa Istarske županije u mlađim uzrastima sa osvojenih  130 bodova jesu mlađe juniorska štafeta atletskog kluba „Istra“. Pod vodstvom trenera Milana Vitasovića i trenerice Dijane Ivetić štafeta u sastavu Ivana Babić, Wanda Haber, Lucija Vareško i Dorja Zanetić postale su državne prvakinje u štafeti 4 x 100 m i 100 – 200 – 300 – 400 m.

U konkurenciji za najuspješniju momčad u mlađim kategorijama; treće mjesto sa 114 bodova osvojili su kadeti odbojkaškog kluba „Rovinj", drugi su sa 125 bodova kadeti judo kluba „Istarski borac“ a najbolji sa 151 bodom su juniorski dvojac veslačkog kluba „Istra“. Luka Vrbanić i Dino Pavlišić su pod vodstvom trenera Elvisa Orbanića postali državni juniorski prvaci u dvojcu bez kormilara te državni prvaci i osvajači Kupa Hrvatske u četvercu bez kormilara.   

U kategoriji za najuspješnije ekipe treće su sa 76 bodova ronilački sportski klub „Mladost“, druge sa 105 bodom jesu ženski kuglački klub «Istra» a najuspješnija ekipa za 2015. godinu je Odbojkaški klub „Poreč“ sa osvojenih 172 boda. U kategoriji najuspješnijih momčadi Istre sa osvojenih 78 bodova treće mjesto osvojio je triatlon klub „Pula“, drugi je rukometni klub „Poreč“ sa 86 bodova a najbolja momčad Istarske županije za 2015. godinu sa osvojenih 170 bodova je Judo klub „Istarski borac“ koji je to zaslužio osvajanjem državnog prvenstva. Taj uspjeh ostvarili su Borna Branković , Dominik Družeta , Damir Islambašić , Robert Klačar , Boris Maurović , Damjan Milošević , Dominik Sumpor , Darko Šekuljica i Ademir Trbalić pod vodstvom trenera Deana Ilića.     

U kategoriji za najuspješnije sportašice s invaliditetom treće mjesto sa osvojenih 70 bodova pripada Marini Radošić, druga je sa 92 boda Jelena Vuković a za najuspješniju sportašicu s invaliditetom za 2015. godinu proglašava se Mikela Ristoski s osvojenih 232 boda. U kategoriji za najuspješnije sportaše s invaliditetom  treći je Davor Komar sa 110 bodova, drugi je Graciano Turčinović sa 156 bodova a za najboljeg istarskog sportaša s invaliditetom za 2015. godinu izabran je Mladen Jurada član streljačkog društva „Augustin Vivoda“ iz Buzeta sa 166 osvojenih bodova.

U konkurenciji za izbor najuspješnijeg trenera sa osvojenih 83 boda treće mjesto je osvojio Milan Celija , drugi je sa 87 bodova Dean Ilić a najbolji trener Istre za 2015. godinu je Miodrag Stojaković sa 98 osvojenih bodova. Miki je trener odbojkaškog kluba „Poreč“ čije su igračice seniorske i juniorske državne prvakinje.

U kategoriji sportašica za najuspješnije su proglašene: treće mjesto je sa 52 boda osvojila Tanja Grubiša , druga je Tijana Pavelić sa 58 bodova a za najuspješniju sportašicu Istarske županije za 2015. godinu izabrana je Nataša Ravnić Gašparini, članica ženskog kuglačkog  kluba „Istra“ iz Poreča sa 184 osvojena boda. U kategoriji najuspješnijih sportaša : s osvojenih 35 bodova treće mjesto pripalo je Alenu Melonu, drugi je Dominik Družeta sa 77 bodova a titula najuspješnijeg sportaša Istre za 2015. godinu ide u ruke Giovannija Cernogorza koji je osvojio 194 boda. Giovanni je član streljačkog društva «Gusar» iz Novigrada i stalni državni reprezentativac. Pobjednik je finala Svjetskog kupa i osvajač 2. mjesta na Svjetskom kupu čime je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Riu. Najbolji je sportaš Hrvatske za 2015. godinu u izboru HOO.

Čestitamo nominiranima i nagrađenima, i želimo im puno zdravlja i sportskih uspjeha i u 2016-oj godini!
(J. Vitasović/ foto: Safet Omerović Basso)

Video vezan uz članak