Mobilna aplikacija Pula Play najbolji poslovni plan

Mobilna aplikacija Pula Play najbolji poslovni plan-73137

DODIJELJENE NAGRADE NA BURZI PODUZETNIČKIH IDEJA 2016.
U sklopu Globalnog tjedna poduzetništva na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u srijedu je održana završna konferencija projekta „Burza poduzetničkih ideja 2016.“ (BPI 2016). Riječ je o projektu čiji je nositelj Udruga mladih i diplomiranih studenata FET-a (Udruga mladih i Alumni FET Pula).

Cilj projekta BPI 2016 jest umrežavanje mladih potencijalnih poduzetnika i nezaposlenih mladih osoba s poduzetnicima te predstavljanje najboljih poslovnih planova pred stručnim žirijem, a sve kako bi se prikupila sredstva za početna ulaganja budućeg mladog poduzetnika.

Održana je panel diskusija na temu:  START UP- savjeti za mlade poduzetnike. Na panelu su sudjelovali: Mateja David, Emanuel Blagonić, Dean Verbanac i Cinzia Zubin.

Tijekom panela, panelisti su sa posjetiteljima podijelili jako korisne informacije. Matea David je savjetovala mladima da krenu u poduzetništvo i da rade ono što stvarno vole jer im je jedino tako zajamčen uspjeh. Matea je predstavila Studentski poduzetnički inkubator (SPIN), otvorenog u sklopu Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i sve pogodnosti koje on pruža.
Emanuel Blagonić je rekao kako je poduzetništvo rad od 0-24 sata, a Dean Verbanac je dao korisne savjeta mladima kojima će biti potrebni investitori, dok je Cinzia Zubin zaključila da se već sada vidi povećanje interesa mladih za samozapošljavanjem, u odnosu na proteklih nekoliko godina.

Prezentacija poslovnih planova
Nakon panel diskusije uslijedio je najiščekivaniji dio konferencije - prezentacija poslovnih planova pred stručnim žirijem. Članovi žirija bili su: Siniša Miljević – direktor Istarske razvojne turističke agencije (IRTA-e), Cinzia Zubin – voditeljica istarskog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Jelka Ćorić Čeliković – predstavnica Zagrebačke banke.

Prvi tim koji je predstavio svoju poduzetničku ideju bili su učenici srednje Ekonomske škole. Riječ je o ideji: Dressapp d.o.o. te timu kojeg sačinjavaju: Tea Verzon, Karla Vareško, Kristijan Kožljan, Donna Karan i Goran Maletić.

Sljedeći tim sačinjavali su srednjoškolci,  učenice srednje Ekonomske škole: Maja Medak, Lea Hajdin, Eni Šestan, Paola Štros te Lara Devedžić sa idejom: E matura.

Nakon njih su se predstavile učenice srednje Ekonomske škloe: Ema Vugrinec, Roberta Radetić, Ana Marija Travešić te Laura Gagulić s idejom: Smart stuff.

Svoj su plan pod nazivom: SaffronRoyal predstavile studentice Valentina Žgomba i Ivana Juričić.

Nakon toga uslijedila je ideja pod nazivom Strip Mr. Joe, koju je imao prilike predstaviti Bojan Mejak.

Nakon Bojana, uslijedio je poslovni plan na temu:  Mobilna aplikacija Pula Play, koju su imale priliku predstaviti: Ivona Vareško i Katja Petrovski.

Posljednja je svoj plan predstavila Antoneta Kući, s idejom: Fast food FIT.

Nakon prezentacije poslovnih planova pred stručnim žirijem, uslijedilo je predavanje na temu: Mogućnost kreditiranja u Zagrebačkoj banci, koje je imala priliku predstaviti Jelka Ćorić Čeliković – predstavnica Zagrebačke banke.


Proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i certifikata

Glavna nagrada projekta iznosi 12.000 kuna te uključuje tablet, uredski materijal, laptop i 6.000 kuna za troškove osnivanja poduzeća te se dodijeljena sredstva moraju namjenski utrošiti u pokretanje vlastitog poduzeća.

Natjecateljima je nagrade uručila potpredsjednica Udruge mladih i Alumni FET Pula te voditeljica projekta BPI 2016., Nada Katić.

Prvu nagradu, za najbolju ideju, prezentaciju i poslovni plan osvojile su Ivona Vareško i Katja Petrovski  s idejom: Mobilna aplikacija Pula Play.

Drugo mjesto, sa idejom: SaffronRoyal, osvojile su Valentina Žgomba i Ivana Juričić.

Treće je mjesto pripalo Antoneti Kući i njenoj ideji: Fast food FIT.

Svim su ostalim sudionicima podijeljene diplome te utješne nagrade.
(rex/Foto: D.F.)