Međunarodna izložba digitalnih otisaka “Zagreb full color”

Međunarodna izložba digitalnih otisaka “Zagreb full color”-105003

MARIO ROSANDA IZ VINKURANA DOBIO SREBRNU PLAKETU
Međunarodna izložba digitalnih otisaka postavljena je 21. ožujka na ogradi Tehničkog muzeja Nikola Tesla i tako po drugi put obilježila Međunarodni dan boja. Mogu se vidjeti djela 67 umjetnika iz 15 zemalja, od SAD (Hawaii), Argentine, Urugvaja i Kanade preko Portugala, Rusije, Italije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije do Indije. Ovom izložbom se također obilježava 70 godina osnutka ULUPUH-a i 75 godina pobjede nad fašizmom i nacizmom.

Kako živimo u opasnim vremenima koronavirusa, ta će se izložba moći vidjeti iz vozila u prolazu, posredstom interneta i facebooka te možda i nekim TV prilogom.

Međunarodni žiri s članovima iz Hrvatske, Indije, Italije, Portugala, Rusije  i Slovenije dodijelio je prvu nagradu i Zlatnu plaketu Irenu Kljajić (Hrvatska) i 4 srebrne plakete: Eduardo Andaluz (Argentina), Sandra Ban (Hrvatska), Alesandar Bunčić (Srbija) i Mario Rosanda (Hrvatska).

Postav ove ulične izložbe ostaje otvoren do 26. travnja, a u međuvremeni će se tiskati reportažni katalog u kojem će se osim izloženih radova ogledati i aktualna zdravstvena situacija u odnosu na umjetnost.

Spomenimo još da je, uz rad Marija Rosande iz Vinkurana, na izložbi postavljen i rad Branke Popov Ostojić iz Medulina.

(rex)