Lovrečeva - Proslava dana nebeskog zaštitnika sv. Lovre

Lovrečeva - Proslava dana nebeskog zaštitnika sv. Lovre-129212

SUBOTA, 6. KOLOVOZA I NEDJELJA, 7. KOLOVOZ
Proslava dana nebeskog zaštitnika sv. Lovre, ujedno i dana Općine Sveti Lovreč, Lovrečeva, počinje u subotu, 06. kolovoza. A kud bolje započeti tradicionalnu feštu nego uz tradicionalni sport, boćanje.

Tako će se u subotu 06.08. svečano otvoriti dugo očekivano moderno boćalište (s popratnom infrastrukturom) nazvano "Pini". Otvaranju će prisustvovati i ugledni gosti, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, predsjednik Istarskog boćarskog saveza Dražen Puniš, načelnik Općine Sveti Lovreč Marko Ljubešić, predsjednik BK Sveti Lovreč Mario Laković te predsjednici i predstavnici drugih boćarskih klubova i sponzora. Sama ceremonija otvaranja zakazana je za 12 sati, nakon čega će se održati boćarski turnir na kojem će nastupiti nekoliko klubova.

Idućega dana, u nedjelju, 07.08., i dalje smo uz sportski program, pa nas tako očekuju dva različita sportska događanja. Najprije će lovačka udruga Srna iz Svetog Lovreča na Rušnjaku od 08:00 održati turnir u gađanju glinenih golubova, da bi već sat kasnije, u organizaciji OK SV Lovreč započeo odbojkaški turnir u dvorani Osnovne škole Joakima Rakovca.

Prvu će utakmicu odigrati dvije mlađekadetske ekipe OK Sveti Lovreč, da bi od 10:30 svoju utakmicu odigrale seniorke Svetog Lovreča u okršaju s Pazinom. Zatim će se sučeliti Pazin i Zadar, čije seniorke igraju 1. ligu, da bi u 13:30 zadnju utakmicu odigrale domaće Lovrečanke protiv gošći iz Zadra.

U narednim danima, od ponedjeljka 08. do subote 13. kolovoza posjetitelje i goste Svetog Lovreča očekuje glazbeni, zabavni i kulturni program uz koncerte, kviz, izložbu, predstavu, predavanje i sajam lokalnih proizvoda.

(DV)