Kuharski velemajstor Heinz Beck u Valamaru

Kuharski velemajstor Heinz Beck u Valamaru-71384

NOSITELJ PRESTIŽNIH MICHELINOVIH ZVJEZDICA PRVI PUT U HRVATSKOJ
Renomirani chef Heinz Beck, ovih je dana po prvi puta posjetio Hrvatsku. U njegovu vrlo zgusnutom kalendaru poslovnih putovanja u Dubai, Tokio, Prag, New York, Monaco, chef Beck je pronašao vremena za svoj prvi posjet našoj obali te je jučer doputovao u Poreč i posjetio otok Svetog Nikole, odnosno Valamar Isabella Island Resort, a uskoro ga očekujemo i u našim hotelima u Dubrovniku.

Uz sam grad Poreč, Beck je u Valamarovim vrhunskim porečkim restoranima „Miramare“ na otoku Sveti Nikola te Spinnaker upoznao i najbolja istarska vina, sljubljena s delicijama na bazi jadranske ribe, kvarnerskog škampa, tartufa i ostalih najboljih gurmanskih specijaliteta ovog podneblja. U Poreču je prepoznao utjecaj Venecije tj. Mediterana, što je  i njegov omiljeni smjer u kulinarstvu, ujedinjen u konceptu „Okusi Italije by Heinz Beck“ koji je uspješno proširio kroz niz svojih vrhunskih restorana diljem svijeta, njegujući opušten pristup gostima kojima nudi mogućnost uživanja u gurmanskoj kuhinji s njegovim potpisom te kombinaciji Michelinovih zvjezdica i domaće talijanske kuhinje.

U okrilju svoje tvrtke Beck & Maltese Consulting s.r.l. ima sljedeće restorane:
• Rim:  „La Pergola“ s  tri Michelinove zvjezdice, jedan od najpoznatijih restorana na svijetu
• Tokio: “Heinz Beck” i “Sensi by Heinz Beck”
• Dubai: “Social Heinz Beck” i “Taste of Italy” by Heinz Beck
• Algarve, Portugal:  “Gusto by Heinz Beck” Algarve
• Toscana:  “Heinz Beck Seasons at Ristorante Castello di Fighine”
• Pescara: San Casciano dei Bagni in Tuscany,“Café Les Paillotes”  

Njegova se osnovna načela kuhanja temelje na laganoj i zdravoj prehrani koja ne opterećuje organizam, s bazom u mediteranskim okusima i japanskoj kuhinji. Uz već započetu suradnju s Valamarom, najbolji kuhari iz Valamara educirat će se u njegovim restoranima, a nadamo se da ćemo uskoro otvoriti i jedan hrvatski restoran „by Heinz Beck“, što će našoj obali sigurno dati dašak glamoura i svjetski „touch“, te potaknuti rast elitnog gourmet turizma. (REX)