Kreativno subotnje jutro za mališane: Znanstveni doručak u Puli!

Kreativno subotnje jutro za mališane: Znanstveni doručak u Puli!-136041

SUBOTA, 22. TRAVNJA OD 9 DO 12 SATI U CPZI
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u suradnji s partnerima na projektu 'STEM udruga za popularni STEM' pozivaju sve zainteresirane građane, i djecu i odrasle, da ove subote, 22. travnja od 9:00 do 12:00 sati posjete Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije (CPZI) te vezani novoopremljeni Znanstveni vrt na adresi Uspon Franje Glavinića 3 u Puli, kako bi se uz stručno vodstvo te prigodno osvježenje upoznali iz prve ruke sa svime što centar i vrt smješteni u samom središtu Grada Pule te opremljeni uz pomoć EU fondova nude i djeci i odraslima.

Ovaj znanstveni doručak prvi je nizu od 5 tematskih znanstvenih doručaka koji će se u Znanstvenom vrtu CPZI-a održavati tijekom travnja i svibnja ove godine, mahom subotama, o čemu će javnost biti detaljno informirana.

Bogat program koji će ove subote tematski biti vezan uz obilježavanje Dana planete Zemlje uključivat će prije svega vođenje po Znanstvenom vrtu od strane educirane, stručne osobe, kako bi se svi imali priliku, na najbolji mogući način, upoznati s eksponatima koji su u njemu postavljeni.  Isto tako predviđena je znanstvena animacija na nekoliko punktova s raznim sadržajima poput Ludog laboratorija u kojem će se izvoditi pokusi te Mozgaonice s raznim sadržajima iz STEM područja. Posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljivu meteo prezentaciju te ostale tematski vezane aktivnosti, a sve s ciljem približavanja znanosti i STEM područja svekolikoj javnosti.

Sudjelovanje  na Znanstvenom doručku besplatno je za sve zainteresirane sudionike te nije potrebna posebna prijava i/ili prethodna najava. Dovoljno je doći i ponijeti sa sobom mrvu dječje znatiželje.

Aktivnost Znanstvenih doručaka realizira se u okviru ESF projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni stem – STEM udruga za popularni STEM“ (UP.04.2.1.10.0065), čiji je ključni cilj unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a.

Nositelj projekta je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva, a partneri na projektu su Zajednica tehničke kulture Pula (Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije), Grad Pula – Pola, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Udruga matematičara Istre, Udruga robotičara Istre, Udruga Morski obrazovni centar Pula i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o..

Ukupna vrijednost Projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“ je 326.766,42 EUR, od čega je 277.751,46 EUR sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te ostatak Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

(REX)