Koncertna šetnja u Rovinju, dva buvljaka u Puli, gostovanje književnice u Labinu…

Koncertna šetnja u Rovinju, dva buvljaka u Puli, gostovanje književnice u Labinu…-144321

KULTURKLIK: PREGLED DOGAĐANJA ZA OVAJ VIKEND
Ovaj tjedan u Istri prepun je raznolikih događanja koja će zadovoljiti različite interese. Inspirativni razgovor s autorom Kristianom Novakom i producentom Danijelom Pekom očekuje vas ove srijede u Pazinu. U petak imate priliku sudjelovati na besplatnoj permakulturnoj radionici o postupku uzgoja krumpira na travi koja će se održati u Društvenom vrtu Gregovica u Puli.

Za ljubitelje aktivnog života - u petak, subotu i nedjelju održava se pješačka manifestacija "Hoditi i zdravi biti" u deset istarskih gradova. Za one koji vole modu i traže unikatne komade odjeće, subota je rezervirana za Štrik butik u Public baru u Puli i Pazarenje na terasi The Shipyard Pub-a.

Za kraj tjedna, subota večer donosi poseban kulturni doživljaj s predstavom "Kontrabas", izvedenom u izvedbi talentiranog Filipa Sertića. Bilo da se želite opustiti uz knjigu, naučiti nešto novo, uživati u prirodi ili provesti vrijeme u društvu umjetnosti, kulturna događanja ovog tjedna u Istri imaju nešto za svakoga.

Besplatna permakulturna radionica o postupku uzgoja krumpira na travi,
PETAK, 19. TRAVNJA OD 17 SATI, PULA

U Društvenom vrtu Gregovica u petak, 19. travnja, od 17 sati od Marije Skorup učimo kako primijeniti perma postupak uzgoja krumpira na travi. Radionica je besplatna! Prijave na mail ured@zelena-istra.hr

Zanima te uzgoj krumpira na travi na permakulturan način? Ako je tvoj odgovor na pitanje potvrdan, požuri i prijavi se na besplatnu radionicu koju Zelena Istra organizira u Društvenom vrtu Gregovica u petak, 19. travnja, s početkom u 17:00 sati. Dvosatnu radionicu vodi permakulturna praktičarka i volonterka Društvenog vrta, Marija Skorup. 

Radi se o postupku koji podrazumijeva postavljanje naklijalog krumpira na travnatu površinu, uz upotrebu sjena, koprive, granuliranog organskog gnojiva i komposta. Tehnika omogućava uspješniji uzgoj omiljenog jestivog gomolja uz manje zalijevanja te njegovu bolju otpornost na današnje klimatske uvjete koji katkad podrazumijevaju brzu izmjenu između iznimno visokih i niskih temperatura.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a prijaviti se možeš na ured@zelena-istra.hr najkasnije do četvrtka, 18. travnja u 20 sati. Moli se da prilikom prijave naznačiš da se prijavljuješ za vrtlarsku radionicu te organizatorima pošalješ svoje ime i prezime te broj telefona. 

Radionica se održava povodom Dana planeta Zemlje, u sklopu kampanje Večernjeg lista „Rezolucija Zemlja”.

Napomene:

Planiraj odgovarajuću odjeću i obuću (npr. gumene čizme) te ponesi jedan par vrtlarskih rukavica!
Ako se prijaviš na radionicu, pa odustaneš od sudjelovanja, organizatori mole da to pravovremeno javiš!

Pješačka manifestacija "Hoditi i zdravi biti" u istarskim gradovima,
PETAK, 19. TRAVNJA (PAZIN), SUBOTA, 20. TRAVNJA (VEĆINA ISTARSKIH GRADOVA) I NEDJELJA, 21. TRAVNJA (BUJE)

Središnji dio 8. javnozdravstvene pješačke manifestacije „Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando“ održat će se i ove godine u svih deset istarskih gradova, u većini gradova u subotu, 20. travnja. Iznimka će biti Pazin gdje će se središnji događaj održati u petak 19. travnja i Buje gdje je na rasporedu u nedjelju, 21. travnja.

U Puli se pješačenje odvija u Šijanskoj šumi u subotu, 20. travnja, a kreće u 10 sati. Okupljanje i start su na ulazu u Šijansku šumu kod Šumarije, a pješačit će se stazom Orhideja te je moguće pješačiti kraćom stazom dužine 4,6 kilometara ili dužom od 6 kilometara.

Također, učenici medicinske škole mjerit će krvni tlak i razinu šećera u krvi dok će članovi Gradskog društva Crvenog križa i Društvo kineziologa pokazivati vježbe istezanja. Za sudionike pješačenja osigurane su prigodne majice i voda, a na kraju staze topli obrok.

U Vodnjanu će se isto tako održati u subotu, po drugi put u prekrasnom Parku kažuna u Vodnjanu s početkom u 10:00 sati. Prije same šetnje, u 9:30 sati, na programu je zajedničko razgibavanje kako bi se pripremili za hodanje i uživali u aktivnom danu. Sudionicima je omogućeno i besplatno mjerenje tlaka te razine šećera u krvi, a po povratku iz šetnje, svim će sudionicima biti osigurana ukusna maneštra.

U Umagu će u subotu početak hodanja biti luka Savudrija, zatim obalom do Albera te dalje za Valfontane. Tamo se nalazi mala crkvica blizu koje će se napraviti kratka pauza. Nastavak je do Frančeškije pa po poljima do Zambratije te uz obalu do svjetionika i do početne točke luka Savudrija. Dužina rute je 10,4 km, a predviđeno vrijeme trajanja je tri sata.

Štrik butik second hand & vintage buvljak,
SUBOTA, OD 10 DO 13 SATI, PUBLIC BAR PULA

Proljeće je konačno stiglo, a s njim i prvi ovogodišnji proljetni Štrik butik! Uživate u subotnjem jutru ispunjenom modnim otkrićima i druženjem na terasi Public bara.

Izlagači su marljivo prošli kroz svoje ormare tijekom proljetnog čišćenja i donose vam najbolje komade odjeće koje su pronašli. Od klasičnih komada do unikatnih vintage stilova, očekuje vas širok izbor koji će zadovoljiti sve modne ukuse.

Datum proljetnog buvljaka je 20. travnja od 10 do 13 sati, a mjesto održavanja je terasa Public bara, gdje ćete moći uživati u kavici ili osvježavajućim pićima i opuštenoj atmosferi dok istražujete ponude naših izlagača.

Dođite sami ili sa svojim prijateljima, razmijenite modne savjete, pronađite unikatne komade za nadolazeće toplije dane i jednostavno uživajte u blagodatima proljeća.

"Kao i uvijek zamolit ćemo vas da sa sobom ponesete svoje platnene vrećice i sitne novčiće.", poručili su organizatori.

PAZARENJE - buvljak Second hand & vintage odjeće,
SUBOTA, OD 14 DO 18 SATI, THE SHIPYARD PUB PULA

Nakon Štrik butika napravite kratku pauzu od sat vremena, a onda trk na novu lokaciju gdje ćete imati priliku uloviti još povoljnih i očuvanih 'komada' odjeće.

"Pazarenje" se širi i iz Osijeka dolazi kod nas u Pulu, a organizatori pozivaju zainteresirane da im se pridruže i podrže prvo Pazarenje u Puli. Pazarenje se održava na terasi The Shipyard Pub-a od 14-18 sati.

Sudjelovat će 20 izlagača koji su nam pripremili raznolik izbor odjeće za nadolazeće lijepo i toplo vrijeme.

Gostovanje književnice Olje Savičević Ivančević,
SUBOTA, 20. TRAVNJA S POČETKOM U 18:30, LABIN

Gradska knjižnica Labin priređuje književni susret s nagrađivanom spisateljicom i pjesnikinjom Oljom Savičević Ivančević i predstavljanje knjige „Ljeta s Marijom“, najčitanijeg romana u istarskim narodnim knjižnicama u prošloj godini.

U moćnome romanu „Ljeta s Marijom“ sve supruge, majke, djevojke, kćeri, bake, unuke, sve žene predaka i sadašnjosti postaju ne samo Marije jedne konkretne obitelji već i obitelji općenito.

Olja Savičević Ivančević ispisala je suptilnu posvetu i snažan krik žena, sustavno prešućivanih i zanemarivanih, koje su bolji dio naših porodica i života.

Druženje s autoricom i predstavljanje romana održat će se u subotu, 20. travnja 2024. s početkom u 18.30 u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin. Susret će moderirati Morin Kudić.

Olja Savičević Ivančević rođena je u Splitu. Nagrađivana je autorica niza pjesničkih zbirki, romana, drama i knjiga za djecu. Knjige su joj prevedene na dvanaest svjetskih jezika, objavljene u Europi i u SAD-u. Uvrštena je u mnoge domaće i međunarodne antologije poezije i proze.

Za rukopis „Nasmijati psa“ nagrađena je Prozakom, dobitnica je prve nagrade Ranko Marinković „Večernjeg lista“ za kratku priču te nagrade Kiklop za zbirku poezije „Kućna pravila“. Prvi roman „Adio kauboju“ objavljen 2010. godine nagrađen je nagradom T-portala za najbolji roman u Hrvatskoj 2011. godine. Godine 2016. objavljuje roman „Pjevač u noći“ koji je dobio je nagradu Libar za vajk Pulskog sajma knjige kao i English Pen Award. Posljednjih godina intenzivno piše za djecu.

Koncertna šetnja „Col chiaro della luna – Po mjesečini“,
SUBOTA, 20. TRAVNJA u 19:30 SATI, CRKVA SV. EUFEMIJE

U subotu s početkom u 19:30 održat će se koncertna šetnja „Col chiaro della luna – Po mjesečini“ u crkvi Sv. Eufemije u Rovinju.

Samostalna izložba fotografija: Fanita Barčot-Nikolac/ Forma odslikavanja,
SUBOTA, 20. TRAVNJA U 20 SATI, ROVINJ

Riječka autorica Fanita Barčot-Nikolac, predstavlja se rovinjskoj publici samostalnom izložbom fotografija: "Forma odslikavanja" u Photo Art Gallery Batana Rovinj, u organizaciji Centra vizualnih umjetnosti "Batana" Rovinj.
 
Otvorenje izložbe će se održati u subotu, 20. travnja u 20:00 sati u Photo Art Gallery Batana (Trg brodogradilišta 2, Rovinj).

"Umjetnost odslikavanja nije u izmišljanju novih svjetova, već u otkrivanju fascinantnih aspekata onoga u kojem žive. U ovim fotografijama, koje su na određeni način na rubu magičnog realizma, ne vidimo mehanizme koji stoje u pozadini zbivanja. Prisutna je samo koordinacija elemenata slike i stvari, naznaka onog što je bio poticaj za odslikavanje stvarnosti. Tijelo je tamnica duše, naučavao je grčki filozof Platon.

Ovdje, na fotografijama sve je tiho, diše se samo nakratko. Dah je uzdah, uzdah je emocija. Za omamljenost iz koje ima buđenja nikada nam se ne nudi objašnjenje.

Očita je senzualnost njenih fotografija. Tjelesnost, koju samo varljivo oko može shvatiti kao golotinju pojavljuje se s ove strane svega voajerskog ili izrabljivačkog. Tijelo umotano u tijelo, koje iz tijela odlazi i u tijelo se umata. Ovo odvajanje i privlačenje - udaljenost, intimnost - uvjerljivo je prikazano kao emotivna snaga koja izbija iz njenih fotografija.

Činjenica da su ove fotografije nastale u njenom vlastitom domu, prostoru svakodnevnog, najneposrednijeg i najosobnijeg okruženja daju njenim fotografijama određenu spontanu dražesnost. Koristeći tijelo, ironizira činjenicu da život zna više o nama nego što mi mislimo da znamo o njemu. Tijelo kao materija duha. Složimo se, raspadnemo i opet složimo, da bismo se raspali na geste, mimiku, emociju, sve dok tijelo, materija, duh ne postanu dosljedni, kao praslike, nastale u vremenu pravijeka. Na fotografijama Fanite Barčot-Nikolac prikazan je svijet, u kojem se kao i u životu, u lucidnim trenucima obračunava s trenutnim istinama, opetovano ih zanemarujući i zaboravljajući. U njenom zatamnjenom fotografskom svijetu meki sjaj pomične linije svjetla postaje sve. U samom procesu stvaranja nema ništa pretenciozno: forma je okvirna, a ozbiljnost sadržaja lagano ironična temeljeći se, ne toliko na kritici, koliko na bezbrižnoj zaigranosti. Misterije vrebaju iza poznatog. Čime se igra? Zagonetnim, čudesnim, povremeno i histeričnim odnosom u kojem tijelo svodi na alegoriju s nemogućnošću trajnog slikovnog definiranja, jednom i zauvijek? Njene Ćelave pjevačice, koliko god u određenim aspektima fotografija bile otkrivajuće, u potpunosti odišu ranjivošću. Ispovijedaju slabost, konkretno i neponovljivo. Prizor koji gledamo je nestabilan, prizor je to koji pogađa i prikazuje nespremnost odvajanja vremena za bivanje, postojanje. Tajna ljubav prema živom i utjelovljenom životu, u kojem je jedino nesigurnost u sebe postojana".
Ivica Nikolac
(Iz kataloga izložbe) 

Talentirani Filip Sertić gostuje u Labinu s predstavom Kontrabas,
SUBOTA, 20. TRAVNJA S POČETKOM U 20 SATI, LABIN

Predstava Kontrabas romantična je komedija slavnog pisca Patricka Suskinda (autora Parfema po kojem je snimljen Hollywoodski film). Radi se o svjetskoj uspješnici, a ništa slabije nije prošla ni u Zagrebu u produkciji Kazališta Komedija i izvedbi Filipa Sertića. Publika i kritika dijele oduševljenje te je svaka izvedba dosad bila rasprodana.
Kontrabas u Labinu igra u subotu 20. travnja 2024 s početkom u 20.00 h. 

Predstave i filmovi uvijek se rade o velikim imenima, o onima koji su uspjeli, onima koji su ušli u povijest. A što je s onima koji su se jednako trudili, a nisu uspjeli?
Nije ovo priča o kraljevima, ni državnicima, o slavnim skladateljima ni nekoj drugoj znamenitoj ličnosti. Već samo o jednom kontrabasistu. Pa što? Je li zato manje vrijedna pričanja i ne bi ju trebalo pričati? Možda će vas baš zato dirnuti ravno u srce.

U fokusu ove drame je glazbenik koji je cijeli život podredio glazbi, a sada sjedi u zadnjem redu orkestra. Što ako cijeli život igramo po pravilima, poslušno i požrtvovno, a život nas za to ne nagradi? Predstava je oda onima koji su od života očekivali više. Nasmijat će vas do suza, ali i potaknuti na razmišljanje je li uspjeh kojim težimo zaista toliko važan. Život nije fer. Događa li se uistinu sve s razlogom? Zašto su neki od nas talentiraniji, bogatiji ili ljepši od drugih? Zašto neki sjede u prvom, a neki u zadnje redu orkestra? Uz koju čašicu previše otkrit će vam naš antijunak sve o usamljenosti, anonimnosti i instrumentu kojeg baš i ne voli. U maniri dobrih, starih romantičnih komedija, ili bolje rečeno tragikomedija naš kontrabasist učinit će sve da osvoji jednu sopranisticu. Ali izlazi li ona sasvim slučajno s dirigentom? Ili je ipak problem u instrumentu? Čime mu se zamjerio Mozart i što je još pošlo po krivu u njegovu životu otkrit će vam iz svog dnevnog boravka jedan… ime mu nije
važno, kontrabasist!

Labilan kontrabasist briljantna je paralela s unutarnjim borbama i previranjima današnjeg čovjeka. Izrazito aktualan zbog naizgled brojnih prilika, ali istovremeno i rastuće anksioznosti, pravi je antijunak u kojem će se svak prepoznati.

Ulaznice je moguće kupiti sat vremena prije početka predstave ili rezervirati na mail kino-labin@uciliste-labin.hr. Cijena ulaznice za kategorije: UMIROVLJENICI, SREDNJOŠKOLCI, STUDENTI, ORGANIZIRANE GRUPE  iznosi 8 EUR, dok je redovna cijena 10 EUR.

Izložba Hrvoja Hiršla „Limit reprezentacije“ u Galeriji Novo,
OTVORENA DO 26. TRAVNJA U PULI

Izložba ''Limit reprezentacije'' Hrvoja Hiršla otvorena je u četvrtak, 11. travnja u pulskoj galeriji Novo. Autora je predstavila voditeljica galerije Marijeta Bradić koja je napomenula da je izložba dio šire teme koju je umjetnik razvijao tijekom posljednjih pet godina, a inspiriran istoimenim tekstom nastalim kao refleksijom na boravak u Max Planck Institutu. Hiršl je zahvalio brojnoj publici na dolasku te udruzi Metamedij s kojom već duže vrijeme surađuje na različitim projektima.

- Drago mi je da sam ovom prilikom uspio predstaviti veći broj radova jer u biti izložbe koje se sastoje od većeg broja radova su relativno rijetke zbog potreba prostora, a i same produkcije projekata. Ovdje u biti možemo vidjeti četiri različita projekta, koji su nastali u zadnje četiri godine. Kao što je već Marijeta napomenula, „Limit reprezentacije“ je tekst koji je posljedica mog boravka na Max Planck Institutu te dugogodišnje suradnje s Nevenom Šantićem, fizičarem sa Instituta za fiziku u Zagrebu, gdje smo realizirali instalaciju „Kolaps“, koja je bila izložena i u Puli prije dvije godine. Taj boravak je bio nekakav početak mog pokušaja razumijevanja kvantne fizike kroz ljudsko iskustvo. Jer ono što sam čuo od fizičara, njihova objašnjenja i ono što sam čitao, mi je s jedne strane razumljivo, a opet s druge strane jako daleko od ljudskog doživljaja. Pokušavao sam stoga protumačiti kako se neke stvari koje su nama toliko banalne kao što je gledanje razlikuju u fizici, kazao je Hiršl.

- Općenito, cijeli ovaj projekt insinuira da mi pokušavamo razumjeti do koje razine možemo participirati u spoznaji realnosti. Znanost ima određeni način odnosa prema tome, kroz eksperiment i hipotezu, religija ima svoj način, filozofija kroz određene opservacije… Sad se tu nameće pitanje koja je uloga umjetnosti? Da li potencijalno, kroz vrlo limitirane vizualne aspekte, mi i dalje možemo spoznati nešto što je izvan osjetila, izvan toga što nam je vidljivo, da li možemo pomaknuti te granice, da li možda umjetnost ima neku posebnu ulogu i potencijal u svemu tome?

Hrvoje Hiršl (1982.) konceptualni je umjetnik iz Hrvatske. Godine 2012. nominiran je za nagradu Radoslav Putar za najboljeg hrvatskog umjetnika u dobi do 35 godina. Dobitnik je stipendija ARTeCHÓ ( Art, Economy & Technology fellowship), HDLU AIR 2023 (Leipzig), Crossing Parallels 2021 (Delft), Bildraum Studio 2021 (Beč), DordtYart Artists in Residence 2015. (Dordrecht), TRIBE Residency 2013. (Istanbul, Prag i Ljubljana) te Kulturkontakt Artists in Residence 2012. (Beč). Godine 2012. bio je sudionik izložbe Documenta (13) u Kasselu kao dio programa AND AND AND. Jedan od Hrvatskih predstavnika na Bijenalu Dizajna u Londonu 2016. U 13 godina umjetničkog djelovanja imao je 17 samostalnih i preko 40 grupnih izložbi.

Izložba „Limit reprezentacije“ ostaje otvorena do 26. travnja i može se razgledati od ponedjeljka do srijede, od 10 do 14 sati te u četvrtak i petak, od 17 do 20 sati. 

Zavirite u čudesni Habitat Ide Blažičko,
IZLOŽBA OTVORENA DO 11. SVIBNJA U GRADSKOJ GALERIJI LABIN

Habitat Ide Blažičko jedinstvena je pojava u labinskoj Galeriji. Uprizoreni svijet prirode kao našeg izvornog habitata (okoline), odnosno doma, kako je umjetnica podcrtala, uranja promatrača u magičnost vizualnih i auditivnih podražaja instalacije. Tekstilni fragilni cvjetovi koji lebde središnjim galerijskim prostorom naglašeni su prelijevanjem plavičastih svjetlosnih tonova i upotpunjeni naizmjeničnim audio kompozicijama Alexa Brajkovića, od kojih svaka predstavlja jednu od ugroženih životinja s područja Hrvatske stvarajući novi doživljaj i atmosferu instalacije.

Izložba Ide Blažičko predstavlja suradnju sa zagrebačkom Galerijom Forum, čiji je voditelj Feđa Gavrilović, kao kustos izložbe istu predstavio govorom na otvorenju u subotu, 13. travnja. Gavrilović i Blažičko surađuju dugi niz godina od samih početaka njezine izlagačke karijere, a suradnja će se nastaviti izložbom u srpnju u Prirodoslovnom muzeju u Zagrebu kao nastavkom promišljanja projekta izvedenog u Labinu. Umjetnica je mjesecima proučavala ugrožene vrste životinja, njihova glasanja, životni habitat i način na koji ga ljudi uvjetuju i prekrojavaju, na što se posebno referirao Gavrilović svojim predgovorom i govorom na otvorenju ističući i tekstil kao svakodnevni materijal kojim se zaodijevamo i temeljnim materijalom instalacije kao dvojakost konstruiranog habitata. Kako navodi u predgovoru: […] „Naše je obitavalište sve ono neposredno pred nama i sve njegove resurse koristimo svakodnevno. Ono nema sentimentalnih, društveno-povijesnih, ekoloških ili mističnih implikacija. Ono je u odnosima koje stvaramo s okolinom u našem svakodnevnom postojanju: u mikroklimatskim uvjetima koji nam određuju što ćemo obući određeni dan, u izvorima vode i hrane (za nas najčešće vodovodu i dućanu) […]. 

Skulptorske instalacije Ide Blažičko forme su koje se prilagođavaju kontekstima u kojima ih autorica izlaže. One se mogu nalaziti u otvorenim javnim prostorima, poput parkova ili ulica, kao i u galerijama i muzejima. To prilagođavanje neposrednom prostornom kontekstu čini ih sličnima živom svijetu. One se mogu lako ugnijezditi u novo obitavalište, ali i svojom prisutnošću osmišljavati njegov kontekst. To je dinamika slična dinamici suživota različitih organizama na nekom mjestu. Stalno promjenjiva, ali ipak postojana ravnoteža u kojoj opstoji neka cjelina koja se, poput ove instalacije, zove habitat“ […].

U otvorenju su uz autoricu i kustosa izložbe sudjelovale ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Labin Renata Kiršić Veselica i kustosica Galerije Stephanie Peršić, a službeno ju je proglasio otvorenom Borjan Batagelj, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti u ime Grada Labina. Atmosferi druženja pridonio je glazbenik Andrea Pongrac na specifičnom glazbalu handpan.

Popratni program održava se besplatnim stručnim vodstvom za građanstvo 26.04. u 18 sati.  
Izložba je otvorena za razgled do 11. svibnja u radnom vremenu Galerije. 

Foto: Marina Rajšić Pučko otvoreno učilište Labin

  • Radno vrijeme Galerije:
  • Uto – pet 10 – 14 
  • Pet, 19.04., 26.04., 16 – 19.30
  • Sub, 04.05., 11 – 15 
  •  
  • Napomena: petak, 19. i 26. travnja Galerija neće biti otvorena u jutarnjim satima
  •  

Do 18. svibnja možete pogledati izložbu SRPANJSKI MACHOR Vande Čižmek,
SVAKOGA DANA OD PON DO PET OD 12 DO 20 SATI, HUiU GALERIJA

Serija od 18 ilustracija, izdana u obliku slikovnice (Ibis grafika, 2023.), prati pjesmu Srpanjski machor Krešimira Krnica.

Ova provokativna slikovnica s oznakom 18+ donosi tek jednu pjesmu od sedam katrena. Rekli biste malo! No, ono što nam tekst poručuje ionako se čita između redaka. A redci su postavljeni široko… Ne sumnjamo da će se mnogi čitatelj i čitateljice prepoznati u atmosferi lijenog popodneva i omare. Ili, pak, neutažene žudnje, tko zna? Možda će čitatelj čak poželjeti i dodati poneku strofu ili stih. U svakom slučaju, ova slikovnica će vas potaknuti na razmišljanje, a možda će postati i prikladan poklon s, ne baš previše, skrivenom porukom. Dodamo li na sve to i promišljene ilustracije Vande Čižmek koje će kod svakog mačkoljupca polučiti „aha“ efekt, dobit ćemo mali umjetnički švicarski nožić. Možete njime otvoriti, pritegnuti, zarezati. Ili jednostavno uživati u knjizi s kišobrančićem u koktelu i misliti: „Život je lijep!“

Slikovnica Srpanjski machor Krešimira Krnica i Vande Čižmek (Ibis grafika) dobila je Posebno priznanje za popularizaciju hrvatske slikovnice Ovca u kutiji 2023. godine. Vanda Čižmek je kao mala željela biti glumica. Ali, kako to u pričama biva, pojavila se zla vještica i pojela slovo L pa je ostala u društvu gumice. Putem joj se pridružio i jedan papir, jedna olovka i računalo… o psu da i ne govorimo!

Izložba traje od 18. travnja do 10. svibnja 2024. u HUiU Galeriji (Zagrebačka 27, Pula. Radno vrijeme: pon - pet, 12-20 sati.

(I.I. i S.V./ foto: arhiva, REX)

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta kulturKLIK koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.