Kod Baderne vozilo prevrnuto na krov, ozlijeđeno dijete

OZLIJEĐENE JOŠ DVIJE OSOBE
Jučer u 18 sati dogodilo se izlijetanje vozila i prevrtanje na krov na državnoj cesti 48 Pazin-Baderna kod skretanja za mjesto Banki. U prometnoj je jedno dijete ozlijeđeno i prevezeno u KBC Rijeka, dok je jedna muška osoba prevezena u O.B. Pula na daljnju medicinsku obradu. 

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 1. listopada oko 18 sati, na DC 48 (Pazin-Tinjan-Bašići) kod mjesta Butori, dvije su osobe teško ozlijeđene, a jedna lakše.
Nesreća se dogodila kada je 41-godišnji slovački državljanin upravljao automobilom VW Golf, slovačkih nacionalnih oznaka, u smjeru Bašića. Dolaskom do skretanja za mjesto Butori, muškarac je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i sletio van kolnika, gdje je udario u zemljani usjek, nakon čega se vozilo odbilo i prevrnulo na krov.
Zbog zadobivenih ozljeda, putnici iz vozila su prevezeni u bolnice, i to 43-godišnji slovački državljanin u pulsku bolnicu, a maloljetno dijete u riječku bolnicu. Utvrđeno je da su oboje teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju. Vozač automobila je lakše ozlijeđen te se protiv njega, radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. (REX)