Kim Radešić članica ekipe koja je osvojila brončanu medalju na 55. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi

Kim Radešić članica ekipe koja je osvojila brončanu medalju na 55. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi-138480

HRVATSKA EKIPA OSVOJILA BRONCU
Hrvatsku ekipu na ovogodišnjoj kemijskoj olimpijadi činili su Kim Radešić iz Gimnazije Pula, Tom Kovačić i Viktor Delač iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu, te Ema Novak iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu. Svi članovi ekipe pokazali su iznimnu stručnost i znanje, te su osvojili brončane medalje. Tom Kovačić, koji je bio nadomak srebra, posebno se istaknuo svojim postignućem.

Kim Radešić, pulska gimnazijalka poznata po impresivnim uspjesima na međunarodnim prirodoslovnim natjecanjima , još je jednom potvrdila svoj iznimni talent osvajanjem brončane medalje na 55. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi (55th International Chemistry Olympiad) održanoj na ETH u Zürichu.

Mlada Kim, učenica drugog razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije, već se može pohvaliti s nekoliko velikih dostignuća u svijetu znanosti. Prošle godine, na 19. međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih održanoj u Kolumbiji, osvojila je srebrnu medalju,a prije toga, Kim je tri puta osvojila Oskara znanja, a također je bila i državna prvakinja iz kemije.

Ovom prilikom, čestitke su upućene svim učenicima, njihovim nastavnicima u školama, roditeljima i mentorima na podršci i trudu koji su uložili u pripreme za ovo natjecanje. Posebna zahvala otišla je i nastavnicima s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Instituta Ruđer Bošković, kao i studentima i doktorandima koji su pomogli u pripremama mladih olimpijaca.

(REX)