Kakvu poruku o tretmanu žena predsjednik Zoran Milanović šalje javnosti?

Kakvu poruku o tretmanu žena predsjednik Zoran Milanović šalje javnosti?-110634

KLUB ŽENA IDS-A O IZJAVAMA PREDSJEDNIKA RH
"Klub žena IDS-a osuđuje izjave predsjednika Zorana Milanovića koje se ne mogu shvatiti drugačije nego kao seksističke i uvredljive. Takve izjave, kao i ton obraćanja, pokazuju  nepoštovanje prema saborskim zastupnicama, pravobraniteljici za ravnopravnost spolova te udrugama koje se godinama srčano bore protiv diskriminacije i zlostavljanja žena. 

Teško je shvatiti da u 21. stoljeću, u srcu Europske Unije, slušamo takve izjave s najviše političke razine, od osobe koja bi trebala svojim primjerom demonstrirati visoku kulturu ponašanja i dijaloga. Osobne i rodne uvrede koje je izrekao predsjednik Republike Hrvatske su ponižavajući i njih je teško opravdati.

Komunikacija predsjednika Milanovića je posebno uznemirujuća u društvu u kojem su nasilje nad ženama i neravnopravnost spolova još uvijek velik problem. Pitamo se dakle, kakvu poruku Zoran Milanović šalje javnosti i što to znači da tretman žena u Hrvatskoj!?

Pozivamo ovim putem sve političke stranke i sve javne dužnosnike da se suzdrže od agresije i vrijeđanja u javnom prostoru te da umjesto toga počnu aktivno promicati kulturu rodne ravnopravnosti, nenasilja i tolerancije." - kažu u Klubu žena IDS-a.

(rex)