Kako pametnom nabavom smanjiti troškove i unaprijediti poslovanje?

Kako pametnom nabavom smanjiti troškove i unaprijediti poslovanje?-75398

KONFERENCIJA U HGK – ŽK PULA
HGK Županijska komora Pula i tvrtka R.I.S. d.o.o. Rijeka održali su danas u ŽK Pula stručnu konferenciju naziva „Nabava – smanjuje troškove i unapređuje poslovanje“.
Konferencija je okupila direktore, menadžere, čelnike tvrtki, poduzetnike, te  voditelje i djelatnike iz sektora nabave. Cilj konferencije bio je zainteresiranoj skupini predstaviti kako tradicionalan proces nabave učiniti učinkovitijim, kako smanjiti troškove, kako ubrzati proces nabave te ostvariti zacrtane planove.

U izlaganju Hari Zamlića ispred tvrtke R.I.S. d.o.o. doznali smo kako nabava kao jedna od najznačajnijih cjelina svake tvrtke direktno utječe na njezino poslovanje, ali i na koji način ona može donijeti značajne uštede, te izravnu dobit i konkurentnost na globalnom tržištu.

Riječ je o nužnoj informatizaciji u hrvatskim tvrtkama koje zaostaje za svjetskim trendovima zbog čega je i nabavni proces neopravdano zapostavljen.
Konferencija je donijela odgovore na pitanja što je pametna nabava i kako ona osim postizanja najniže cijene ujedno optimizira proces nabave.
Rečeno je konkretno i kolike su uštede, o čemu je više govorio Davor Popović izvršni direktor centralne nabave u Podravci, tvrtci koja na jednom tenderu u nabavi uštedi 3 do 15%.
Osim Popovića, iz Podravke je konferenciji prisustvovao i Mato Vukić voditelj e-aukcija, dok je ispred tvrtke R.I.S. d.o.o. o digitalnoj transformaciji govorila voditeljica marketinga Marina Kreso. (Piše: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)