Jedriličarski klub Delfin organizira prvu “Full moon regatu” krstaša

Jedriličarski klub Delfin organizira prvu “Full moon regatu” krstaša-124770

18. OŽUJKA 2022. / START U PULI, JEDRI SE OKO SUSKA, CILJ JE U GRADU CRESU
Jedriličarski spektakl "Full moon regata", sa startom iz Pule, jedrenjem oko Suska te s ciljem u gradu Cresu, održati će se 18. ožujka 2022. godine.  

Ovu jedriličarsku poslasticu organizira Jedriličarski klub Delfin iz Pule, a pripremili su i bogat program koji će okupiti sve ljubitelje mora, vjetra, jedrenja i one koji će to tek postati. Entuzijazam organizatora prepoznali su jedriličari i izvan naših granica tako da se već prijavio tim prave ljepotice kao što je MAXI jedrilica VOR 60 stopa iz Slovenije. Interes i pozivi stižu s brojnih drugih lokacija i gradova. Očekuje se da će ovo biti jedan predivan organizacijski izazov za klub i Pulu.

Regata krstaša Full Moon se vozi/notira po premjerima: ORC, IRC, OPEN (racer, cruising, vintage - stariji od 35 godina), dvojac i posade.

„Želja nam je da od Full moon regate stvorimo međunarodno prepoznatljivu sportsku manifestaciju i to u rangu s regatom Rolex Middle Sea Race. Možda su to sada snovi, ali imamo kvalitetan tim ljudi u klubu koji se svakim danom povećava te je sve bogatiji potrebnim kompetencijama koje su temelj u daljnjim strateškim koracima da naš san postane realnost, da se o našoj regati i Puli čuje u svim jedriličarskim krugovima diljem svijeta,“ istaknula je Sanja Vale Čupić predsjednica JK Delfin. 

Marketniškim akcijama, umrežavanjima i ulažući puno znanja organizator nastoji privući ozbiljne pokrovitelje i takmičare. U planu je i popratni program koji bi obogatio i doprinijeo prepoznatljivosti ove regate. JK Delfin stavlja naglasak na važnost uključivanja lokalne zajednice te će u tom smjeru nastaviti s informiranjem šire javnosti ne bi li Pula i Istra usvojili regatu kao svoju promotoricu ovog kraja.

Zanimljiv popratni program pratit će osnovni tajming i program same regate. Naime, regata starta u petak, 18. ožujka u 18 sati sa zalaskom sunca i nastavlja regatavanjem pod mjesečinom. Ruta jedrenja je Pula - oko Suska s ciljem u gradu Cres. Kulturno umjetnički i zabavni glazbeni program planiran je za četvrtak, 17. i petak, 18. ožujka za sve sudionike regate i posjetitelje.

Kako je klubu namjera uključiti lokalnu zajednicu, od najmlađih do najstarijih zaljubljenika u more i jedrenje, organizirali su i kreativno umjetnički izazov "Pula pod jedrima by JK Delfin", kao dodatni program koji starta s 1. regatom Full Moon i vrijedi za sve međunarodne regate koje JK Delfin organizira u 2022. godine sa startom u pulskom arhipelagu. 

„Pozivamo vrtiće, škole, udruge, umjetnike, fotografe, građane, sve koje fasciniraju puna jedra, more, sunce, mjesečina, regate i tamičarski duh da poprate start, pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad, kreaciju koja može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost te možda u 2023. godini postane jedan od nagrada jedriličarima na regatama. Povezujemo sport i umjetnost, potičemo suradnje, kreativnost, podržavamo lokalne „umjetnike u duši” male i velike i želimo Pulu pod jedrima za sve generacije i kroz cijelu godinu,“ dodala je predsjednica JK Delfin.
 
Svi radovi će se javno objaviti i javno će se glasati za favorite. Proglašenje najuspješnijih radova uslijedit će na Jedriličarskoj noći 2022. godine. Pravila ovog izazova JK Delfin će objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Ovim putem klub poziva sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave na 
[url=https://www.jkdelfin.hr/prijava-entry-form-1st-full-moon-regatta/]https://www.jkdelfin.hr/prijava-entry-form-1st-full-moon-regatta/[/url] . 

Prijave su otvorene do 17. ožujka 2022. godine. 

17. ožujka vidimo se i družimo svi u bogatom programu Full Moon spektakla u Puli.

Takmičari vidimo se 18. ožujka u 18 sati na startu!

Jer jedriti se mora! 

(dv)