Jedriličarska poslastica i ujedno zadnja regata u Istri - ARENA KUP

Jedriličarska poslastica i ujedno zadnja regata u Istri - ARENA KUP-140791

POZIV
Dragi ljubitelji jedrenja i morskih avantura, vrijeme je da se pripremite za jedno od najuzbudljivijih sportskih događaja u Istri - ARENA KUP! Ova regata, koja će se održati od 17. do 19. studenog 2023., okupit će jedriličare iz cijele regije i šire. Organizirana pod okriljem Jedriličarskog kluba Delfin Pula, ARENA KUP obećava spektakularne utrke, nevjerojatnu atmosferu i priliku za sve, od iskusnih jedriličara do najmlađih zaljubljenika u jedrenje.

Tradicija i strast jedrenja u Istri

ARENA KUP nije samo još jedna regata; to je manifestacija koja promovira ljubav prema jedrenju i okuplja ljude različitih dobnih skupina i iskustava. Ova tradicionalna regata, koja se održava u predivnom okruženju pulske luke, prilika je za ekipu i pojedince da testiraju svoje vještine i natječu se u različitim klasama, uključujući ORC, OPEN RACING i CRUISING.

Što regatu čini posebnom su sudionici iz različitih dijelova Hrvatske i svijeta. Brodovi iz Pule, Istre i drugih dijelova Hrvatske natječu se protiv posada iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije. To stvara jedinstvenu međunarodnu atmosferu i dodaje šarm ovom događaju.

"Kultura regatavanja na krstašima gradi se lokalno, ali posebno nas veseli što su se prijavili i brodovi iz Dalmacije, Kvarnera, Slovenije i čak iz drugih europskih zemalja. ARENA KUP je događaj koji jednostavno ne želite propustiti", ističu organizatori.

Posebna regata za najmlađe - MIĆA ARENA KUP

Ovogodišnja inačica ARENA KUP-a donosi i posebno iznenađenje - regatu MIĆA ARENA KUP. Ova regata, koja se održava u petak, 17. studenog 2023., namijenjena je isključivo djeci. Cilj je približiti regatno jedrenje na krstašima svakom djetetu koje želi iskusiti timsko jedrenje i regatavanje na većim jedrilicama. Iskusni jedriličari iz kluba veselit će se oformiti timove djece i omogućiti im nezaboravno iskustvo jedrenja na krstašima.

"Regata MIĆA ARENA namijenjena je djeci bez obzira na njihovo iskustvo. Djeca ne snose odgovornost za brod i mogu se opustiti, dogovarati se sa prijateljima i sudjelovati kao ekipa. To su vještine koje su nužne za normalno odrastanje i funkcionalnost društva. U klubu potičemo međugeneracijsku sinergiju i razvijamo vještine snalaženja na moru usavršavajući tehniku jedrenja na krstašima", kažu iz kluba.

Pula pod jedrima - Spoj sporta, kulture i umjetnosti

Osim sportskog aspekta, ARENA KUP ima i kulturno-umjetničku dimenziju. Manifestacija nosi slogan "Pula pod jedrima" i povezuje sport s umjetničkim stvaralaštvom te uključuje sve građane Pulskog područja. Osim natjecatelja, umjetnika i djece, u manifestaciju su uključeni i šire stanovništvo.

Pozivaju se i umjetnici da se inspiriraju jedrenjem i stvore svoju viziju "Pule pod jedrima". Prošle godine, nastala je pjesma posvećena ARENA regati, a manifestacija je podržana od različitih sponzora i partnera.

Razvoj jedriličarstva u Puli i Istri

Jedriličarski klub Delfin Pula vjeruje u potencijal Pule kao jedriličarske destinacije. Pulska luka nudi izvrsne uvjete za regatno jedrenje zbog svog geografskog položaja, a klub surađuje s različitim organizacijama i tvrtkama kako bi razvijao jedriličarski sport, rekreaciju i nautički turizam.

Kroz manifestaciju "Pula pod jedrima", klub potiče suradnju sa svima koji žele podržati jedrenje tijekom cijele godine. Osim regate ARENA KUP, klub organizira razne događaje, uključujući Full Moon Sailing Spectacle i završava godinu s Jedriličarskom noći.

Program ARENA KUP 2023

Četvrtak, 16.11.2023.: Dolazak brodova koji sudjeluju u regati MIĆA ARENA KUP u petak
Petak, 17.11.2023.: Regata MIĆA ARENA KUP, Pizza party za natjecatelje, registracija učesnika regate 19. ARENA KUP
Subota, 18.11.2023.: Regata 19. ARENA KUP, večera za sve učesnike regate, večernji program u La Resistance Pula
Nedjelja, 19.11.2023.: Povratak matičnim lukama
Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje u regatama putem službene web stranice kluba.

Svi ostali pozvani su da dođu na obalu i podrže sudionike, uživaju u predivnim prizorima jedara, glazbi, te stvore nezaboravne trenutke tijekom ARENA KUP-a. Svi su dobrodošli!

ARENA KUP 2023 obećava vikend ispunjen uzbuđenjima, timskim duhom i morskom magijom. Vidimo se u Puli od 17. do 19. studenog na ovoj spektakularnoj jedriličarskoj manifestaciji!

(REX)