Jedriličarska noć okupila jedriličare i podržavatelje Argonaut kupa – istarskog kupa krstaša

Jedriličarska noć okupila jedriličare i podržavatelje Argonaut kupa – istarskog kupa krstaša-133203

JK DELFIN PROGLASIO NAJUSPJEŠNIJE JEDRILIČARE
U subotu 17.12.2022., na lokaciji marine Polezana održana je Jedriličarska noć u organizaciji jedriličarskog kluba Delfin iz Pule. Na jedriličarskoj noći proglašeni su najuspješniji jedriličari istarskog kupa krstaša – Argonaut kup u 2022g. U kupu se bodovalo 13 regata krstaša koje su se održale na nivou Istre i Kvarnera kroz 2022. Startalo se sa Full Moon jedriličarskim spektaklom, nastavilo sa Brioni kup. Tko prije na Unije, La mula de Parenzo, Istarska, Tivoli Mandrač kup, Ližnjanka, Trget kup, Regata Barbanske rivijere, Istra pod jedrima, Regata kap. Marka Marinović i zatvorilo sa Arena kup. JK Delfin uspješno je realizirao 10 manifestacijskih regata krstaša od kojih je BRIONI KUP ujedno i najmasovnija regata krstaša na sjevernom Jadranu u 2022g. koja se održala po pravilima HJS i podršku TZ Pula, općine Fažana, NP Brijuni, Lučke uprave Pula te lokalnih poduzetnika.
 
Regate krstaša su atrakcije koje plijene pozornost šire javnosti pa su Jedriličarskoj noći nazočili pored jedriličara i uzvanici.

Pročelnica upravnog odjela za turizam Istarske županije otvorila je Jedriličarsku noć uz predsjednicu JK Delfin.

Gđa. Nada Prodan Mraković pozdravila je sve nazočne te službeno otvorila Jedriličarsku noć. Događaj su uveličali i Načelnik Općine Fažana g. Rade Korač, voditeljica HRT Dorina Tikvicki te tvrtke podržavatelji Argonaut kupa – Agd, Pizzeria Fioreli, Restoran The One, Adrinaut i brojni drugi.  

Jedriličarski klub Delfin organizacijom regata potiče međugeneracijsku sinergiju jedriličara i suradnju klubova, gradova i općina te gradi kulturu regatavanja na krstašima u Istri i šire.

„Na regatama Argonaut kupa u 2022g. sudjelovalo je preko 120 različitih brodova i jedriličarskih timova djece i odraslih iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije i Engleske koje su okupljale po pojedinačnim regatama od 150-300 jedriličara učesnika. Na jedriličarskoj noći tradicionalno smo proglasili najuspješnije jedriličare istarskog kupa krstaša u 2022g. izjavila je predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić”.

Najbrži ukupno u istarskom kupu krstaša regatni timovi iz JK Delfin

Kup se vozio po OPEN premjeru (dužini broda) i ORC međunarodnom premjeru. Jedriličarski klub Delfin u klubu ima 60tak sailing timova pa ne iznenađuje podatak da je ukupno najbži brod Argonaut kupa u 2022.g. po ORC premjeru NEVERA sailing team iz JK Delfin Pula.

Po OPEN Grupama prva mjesta osvojili su:

Grupa 3 Racing – FLY 5, JK Reful Cres
Grupa 3 Crusing – FRENČKISS, Slovenija
Grupa 4 Racing – NEVERA, JK Delfin Pula
Grupa 4 Crusing – IKIGAI, JK Delfin Pula
Grupa 5 Racing – EX REVOLUTION, Slovenija
Grupa 5 Crusing – GREY PEARL, JK Delfin Pula
Grupa 6 Racing – VIVA 2, JK Delfin Pula
Grupa 6 Cruising – AINOS, JK Delfin Pula
Grupa 9 Cruising – SALPA, JK Delfin Pula

U Vintage kategoriji ukupno najbrži je bio EXTRA LARGE iz JK Delfin Pula.

„Regate krstaša koje organiziramo pored sportskog regatnog duha jedriličara takmičara su manifestacije koje okupljaju i rekreativce, zaljubljenike u jedra i zabavu te pružaju dodatne zabavne sadržaje i lokalcima. U organizaciju kopnenog djela programa uključuju se i umjetnici, poduzetnici nudeći dodatni sadržaj zanimljiv djeci i odraslima koji ne regatavaju, izjavili su organizatori”

Nakon proglašenja najuspješnijih jedriličara u Argonaut kupu, predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić zahvalila je svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji programa rada JK Delfin te umjetnicima koji su svojim kreativnim stvaralaštvom kreirali dodatnu vrijednost regatnim manifestacijama koje su se vozile pod sloganom „Pula pod jedrima”.

„Pula pod jedrima” generirala je kreativne uratke

„Pula pod jedrima” slogan je manifestacije koju je JK Delfin pokrenuo u 10.mj. 2021g. ARENA KUP regatom s željom involviranja šire zajednice na kreativno stvaralaštvo inspirirani regatama krstaša JK Delfin koje startaju u Puli. U 2022g. iznjedreni su kreativni uradci koji su se poklonili Jedriličarima na Jedriličarskoj noći.

Posebne zahvale su upućene:

- glazbeniku i jedriličaru Dino Ruggero i Studio Maružin na pjesmi posvećenoj ARENA KUP regati
- jedriličaru Boris Klier za kreativne uratke, fotografiranja, izrade video projekcija regata, unikatne torbe, dizajniranje kalendara
- jedriličaru Damir Pahljina za izrade vizuala regata i majica
- fotografu Franci Majcen za dugogodišnje fotografiranje i snimanje regata
- Loreni Ignaz i tati Klaudio Ignaz na izradi nagrada Argonaut kupa 2022

Jedriličari JK Delfin u 2022g. sudjelovali su i na međunarodnim regatama kao što su Rolex Middle Sea Race, Barcolana, Regata 1000 otoka, te na Fiumanka, Zadarska koka, Viška, Jabuka i brojim drugim diljem Jadrana.
 
Jedriličarska noć održana je uz gala večeru, koncert i video projekcije. Jedriličari i podržavatelji nazdravili su uspješnoj Jedriličarskoj godini te poželji svima 2023 još uspješniju.  

(dv)