Jedinstvena foto lokacija kod crkvice Sv. Valentina u Krnici

Jedinstvena foto lokacija kod crkvice Sv. Valentina u Krnici-142850

DUH VALENTINOVA U KRNICI
Za sve zaljubljene i estete, ljubitelje lijepih scenografija za fotkanje, Turistička zajednica Općine Marčana pripremila je jedinstvenu foto lokaciju kod crkvice Sv. Valentina u Krnici. Lokaciju je aranžiralo kreativno društvo Krničara s ciljem promicanja zanimljivosti svoga kraja. Ispred crkvice iz 18. stoljeća postavljena je klupica i okvir u obliku srca s jasminom i crvenim balonima. Crkvicu Sv. Valentina sagradila je obitelj Mandušić i u njoj su pokopani članovi obitelji i svećenik. Danas je u javno-privatnom vlasništvu. Riječ je o jednoprostornoj crkvici s preslicom bez zvona na pročelju, mramornim oltarom i palom sa svetačkim likovima (1729.) u unutrašnjosti.

Povodom Valentinova će se u srijedu, 14. veljače 2024., od 16 do 18 sati moći razgledati crkvica, a djelatnik turističke zajednice Luka Faraguna biti će na raspolaganju da fotografira parove. 

Romantičnu vizuru upotpuniti će glazbeni program učenika Osnovnih glazbenih škola Pula (Barban) i Labin u izvedbi Free Žgomba na flauti, Noe Martinčić, Nikole Martinčića i Ivana Brakovića na harmonici i Luisa N.S. na gitari.

Za sve slučajne i namjerne prolaznike te one koji ne stižu unutar navedene satnice, scenografija će biti postavljena sve do nedjelje, stoga prođite ovaj tjedan do Krnice.

Valentin se smatra svecem i zaštitnikom zaljubljenih, a osim zaljubljenih štiti epileptičare i pčelare. Slavi se od ranog srednjeg vijeka u Engleskoj, a kasnije i u cijelom svijetu.

(REX/foto: Loris Zupanc)