Izložba istarskih fotoreportera u Dnevnom boravku Rojca

Izložba istarskih fotoreportera u Dnevnom boravku Rojca-136653

PETAK, 19. SVIBNJA, U 20 SATI 
Fotografija nas svakodnevno okružuje, približava nam stvarnost i život, a vrlo značajan doprinos fotografije leži upravo u polju dokumentiranja i reportaže. Fotoreporteri i fotoreporterke omogućuju nam da budemo svjedoci događaja, donose nam slike svijeta u kojem živimo, te svojim aparatima svakodnevno hvataju atmosferu i raspoloženja.

Izložba „Fotoreporter/ka je novinar/ka“ otvorit će se u petak 19. svibnja u Dnevnom boravku Rojca u Puli s početkom u 20 sati.

Na izložbi, u oragnizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND) i njegovog ogranka u Istarskoj županiji, svoje radove predstavljaju istarski fotoreporteri i fotoreporterke. Ukupno će biti izloženo 18 fotografija. Svaki fotoreporter/ka po svom je izboru izabrao/la dvije fotografije snimljene prošle, 2022. godine, na slobodnu temu. Svoje radove izložit će Manuel Angelini (Istra24), Marijana Banko (Cropix), Danijel Bartolić (Cropix), Elvis Malagić (Regional Express), Danilo Memedović (Glas Istre), Saša Miljević (Pixsell), Srećko Niketić (Pixsell), Goran Šebelić (Cropix), Dejan Štifanić (Glas Istre).

Programi u Dnevnom boravku Rojca sufinancirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova.

(REX/foto: H.R.)