Istarske poduzetnice najavile sudjelovanje na Međunarodnom kongresu u Istanbulu

CILJ – PROBITAK NA TRŽIŠTE JUGOISTOČNE EUROPE
Istarske poduzetnice udruge BPW - Prvog hrvatskog kluba Pula prisustvovati će na Međunarodnom kongresu ženskog poduzetništva u Istanbulu, kako je na današnjoj konferenciji za novinare najavila predsjednica BPW-a dr.sc. Alida Perkov uz članice izvršnog odbora udruge.

Na kongresu sudjeluje 150 poduzetnica iz zemalja jugoistočne Europe i Turske, s hrvatske strane, sudjeluju 22 poduzetnice i poslovne žene, članice BPW-a koje nude suradnju iz područja turizma, tekstilne industrije, proizvodnje strojeva i uređaja, građevinarstva, trgovine, kulturne i znanstvene suradnje.

Pokroviteljstvo kongresu potvrdile su i brojne međunarodne institucije: BPW International, UNESCO Centar za mir i žene, Sveučilišta u Istanbulu, turske gospodarske institucije i resorna ministarstva, trgovinski atašei zemalja Podunavlja, Gender Focal point za Europu i Centralnu Aziju (ECA) i Turkish Enterprise and Business Confederation.

Perkov je istaknula da se na žensko poduzetništvo u Europi i svijetu gleda sa simpatijama, a da je internacionalizacija ženskog poduzetništva jedan od načina kako se istarske poduzetnice mogu probiti na tržište jugoistočne Europe.
Dodala je da se poslovno – stručno putovanje odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, obzirom da je BPW Danube net mreža koja pokriva EUSDR strategiju razvoja Podunavlja.

Istarske poduzetnice BPW kluba Pula će na poslovnim susretima u Turskoj sudjelovati nakon uspješnih poslovnih susreta na 8. Forumu BPW Danube net u Sofiji, a na poziv Predsjednice asocijacije turskih poduzetnica dr. Arzu Ozyol.

Perkov je ujedno najavila i susret poduzetnica u Njemačkoj, te pojasnila da je cilj okupiti poduzetnice koje imaju što ponuditi na europskom tržištu.
Patrizia Milani predstavila je aktivnosti Young BPW i mini klaster industrijskog dizajna 'D 4 You' koji čine pet poduzetnica iz betonskih proizvoda, rasvjete, grafike i dizajna, uređenja interijera i inženjeringa

Potpredsjednica BPW-a Nives Tomišić se pak osvrnula na trenutno najveći problem miniklasterizacije - fiskalizaciju, dok je članica izvršnog odbora BPW-a mr.sc. Darija Božac Marjanović predstavila marketinški mini klaster 'Proemotion' čiji je cilj poduzetnicama na jednome mjestu ponuditi sve usluge iz marketinga i promocije

Božac Marjanović je na kraju nabrojala sve mini klastere žena poduzetnica koje djeluju u okviru BPW-a a to su istarske košarice:  slana, slatka, mirisna, dizajnerska D4U, travel & wellness i Proemotion. (Tekst i Foto: Doris Floričić)