Istarska kuhinja oduševila Beograđane

RESTORAN PEPERONI I TERRA DIVINA USPJEŠNO PREDSTAVILI ISTARSKU ENOGASTRONOMIJU
U restoranu Lovac, po drugi puta, održani su dvotjedni (1.-16..lipanj) Dani Istre u Beogradu na kojima je istarske delicije predstavila Doris Cerin, istarska masterchefica poznata kao Lady Pepper sa svojim restoranom Peperoni iz Poreča, dok je Terra Divina tamošnjim gostima pružila priliku da kušaju neka od najboljih istarskih vina kuća Cattunar, Clai, Matošević,  Roxanich i Trapan. Tijekom dvotjednog predstavljanja istarske kuhinje beograđani su uživali u dobroj hrani, vrhunskim vinima i nezaboravnoj atmosferi Istre uz istarski pršut i ovčji sir, salatu od liganja i hobotnice, riblju krem juhu, marinirane gambere u malvaziji, crni rižot, file orade s povrćem, biftek s tartufima uz nezaobilazne slatke delicije tortu sa domaćom confetturom od limuna, naranče i gingera te kruškama u crnom vinu i medu sa skutom i tartufima, zaista zaseban pjat Lady Pepper. Home made istarska tjestenina kao što su pljukanci te recepture sa ribom kao primjerice brodet ponajviše su se dopali gostima. Istarske kobasice i ombolo u malvaziji bile su posebno tražene. Personal restorana Lovac prošao je i edukaciju - školu istarske kuhinje te će zasigurno na svojem meniju ostaviti i pokoji istarski pjat, posebice nakon tako uspješne manifestacije koja je bila jako posjećena i popraćena u tamošnjim medijima, događanje za sva čula o kojemu će se u beogradskim enogastronomskim krugovima još dugo prepričavati. (REX)