Grane u dječjem parku na Verudi uklonjene tek nakon objave na Facebook-u Regionala

Grane u dječjem parku na Verudi uklonjene tek nakon objave na Facebook-u Regionala-139389

AKO NIJE NA FACEBOOK-U NIJE SE NI DESILO
U dječjem parku na Verudi dogodila se situacija koja je potaknula brzu reakciju čitatelja Regional Expressa. Jedan zabrinuti čitatelj obratio se redakciji s pričom o opasnim granama koje su se nalazile u dječjem parku na Verudi točnije u ulici Kamenjak Unatoč njegovim pokušajima da obavijesti nadležne službe o ovom problemu, ništa nije bilo učinjeno kako bi se uklonila opasnost. Grane su stajale po parku i prijetile sigurnosti djece koja su dolazila tamo kako bi se igrala. U ovom parku boravi mnoštvo djece budući da se nalazi u neposrednoj blizini nekoliko nebodera i dječjeg vrtića. Djeca se u njemu rado i često igraju, a nakon nepovoljnih vremenskih prilika, nevremena i jake bure koja je prethodnih dana zapuhala s obližnjeg stabla otpale su veće grane koje su pale na igralište.

Grane su na igralištu stajale danima te su s vremenom postale i rekviziti za nimalo bezazlenu igru. Osim toga predstavljale su i opasnost od požara.

S obzirom na ozbiljnost situacije, zabrinuti čitatelj odlučio je poduzeti korak unaprijed i poslao fotohrafije u našu redakciju kako bi ih objavili  Facebook stranici Regional Expressa koju prati više od 100.000 čitatelja ali i gradske službe. Ova brza i učinkovita reakcija putem društvenih mreža dovela je do širenja svijesti o problemu i pozvala odgovorne na akciju. Rezultat toga bio je val komentara, dijeljenja i lajkova od strane zabrinutih roditelja i drugih građana. 

U kratkom roku, nakon objave na Facebook-u, ekipa za održavanje parkova iz gradskog poduzeća Castrum Pula 97 d.o.o. stigla je na mjesto događaja i uklonila opasne grane. Iako je žalosno da se problem riješio tek nakon objave na društvenim mrežama. Primarna djelatnost trgovačkog društva Castrum Pula 97 d.o.o.  je upravljanje zgradama. Pulski upravitelj upravlja s više od 650 stambenih i javnih zgrada, a povjereno mu je i održavanje upravnih zgrada Grada Pule. Jedini je upravitelj sa službom kućnih majstora za hitne intervencije, a zadužen je i za održavanje gradskih dječjih igrališta i parkova za pse. 

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Pitamo GRAD(o)načelnika koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

(H.R.)