Gradonačelnik Zoričić: U Puli nije zabranjen toples! - VIDEO

Gradonačelnik Zoričić: U Puli nije zabranjen toples! - VIDEO-145315

KONFERENCIJA ZA MEDIJE 'PRIPREME ZA SEZONU'
Ove turističke sezone Pulu očekuju brojni koncerti, manifestacije i događanja po cijelom gradu. Gradonačelnik Zoričić sazvao je konferenciju za medije na temu 'Pripreme za sezonu' kako bi predstavio sve one koji su zaduženi za uspješan tijek sezone.

Na konferenciji za medije prisustvovali su gradonačelnik Filip Zoričić, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Andrea Peruško, direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, načelnik Postaje prometne policije Pula Loris Lupetina, predstavnici trgovačkih društava Pula Herculanea i Pulapromet te Javne vatrogasne postrojbe Pula.

"Sve je više turista koji pristižu u naš grad, a na nama je da infrastrukturno uređujemo grad kako bi se svi koji dolaze u Pulu osjećali sigurno. Sve su ulice otvorene za promet, a nakon sezone krećemo s obnovom preostalih ulica u gradu," započeo je gradonačelnik Zoričić.

Kao i svake godine, tako su i ove najavljene velike gužve u prometu, pa je gradonačelnik zamolio sve da parkiraju izvan centra grada, na Mandraču i kod Harvey Normana na Gregovici (park & ride sustav).

Pročelnica Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Andrea Peruško tom je prigodom naglasila kako je Odsjek za zaštitu i redarstvo poduzeo sve potrebne mjere za pripremu nadolazeće sezone. Na poslovima redarstva zaposleno je šestero službenika, a petero službenika je osposobljeno za poslove pomorskog redarstva.

„Objavljen  je natječaj za djelatnike jedinice prometne mladeži te za spasioce. Ovisno o broju kandidata koji će se prijaviti na natječaj za spasilačku službu, planirane su lokacije Hidrobaza, Valkane, Stoja i Mornar. I ove godine od 15. lipnja uvodimo pojačani nadzor javnih površina uz podršku zaštitara“, rekla je pročelnica Peruško.

I ove godine očekuje se povećani broj automobila prema Verudeli te je pročelnica Peruško podsjetila na prošle godine uređeno parkiralište na Saccorgiani te ujedno pozvala građane da se na njemu besplatno parkiraju.

Nakon uvodnog govora i pozdrava, sudionici konferencije i predstavnici nadležnih službi iznijeli su svoj plan za ovu turističku sezonu. Više o tome pogledajte u nastavku. 

Konferencija za medije: Pripreme za sezonu 2024.

Objavljuje Regional Express u Utorak, 4. lipnja 2024.

Na kraju, Zoričić je spomenuo i prošlogodišnju aktualnu temu – toples. Naime, izjavio je kako u Puli nije zabranjen toples. "Ljudi će se moći kupati ovo ljeto na plažama. Lani je Pula jedina bila istaknuta u medijima kao grad u kojem je zabranjen toples, a to nije istina. Neki gradovi jesu zabranili toples, ali Pula nije," izjavio je Zoričić.

(H.R.)