Građani Pule s gradonačelnikom Zoričićem biciklirali na Lungobike turi

Građani Pule s gradonačelnikom Zoričićem biciklirali na Lungobike turi-130598

OBILJEŽAVANJA DANA BEZ AUTOMOBILA
Zadnjeg dana obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, ujedno i Dana bez automobila, u Puli se održao zanimljiv i inovativan program Biciklijada – Lungobike tura. Riječ je o vođenom bicikliranju uz obalu za sve zainteresirane u lučici Delfin i ciljem na Valovinama.

Građani su biciklima prošli planiranu Lungobike rutu s iskusnim biciklističkim vodičem. Biciklijada je rekreativnog karaktera i namijenjena je svim uzrastima. 

Programu Biciklijada – Lungobike tura pridružio se i gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji je spremno pedalirao zajedno s građanima. 

Podsjetimo, jedan je to od projekata koje je Grad Pula prijavio na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (NPOO) za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje biciklističke staze Lungobike ukupnog iznosa 1,6 milijuna kuna. Radi se o pripremi dokumentacije potrebne za izgradnju gotovo 15 km biciklističke staze koja bi se protezala pretežno obalom, odnosno od Fižele – Uvala Valovine – Uvala Stoja – Zelenika – Lungo mare – Mornar – Valsaline – Verudella – Punta Verudella do Sportske lučice „Delfin“, zatim Cestom prekomorskih brigada, do postojeće već izgrađene biciklističke staze. 

(H.R./foto: E.Paulić)