Giant MTB Zimska liga seli na istočnu obalu Istre

Giant MTB Zimska liga seli na istočnu obalu Istre-122580

2. KOLO XC RABAC
Nakon Grožnjana i prvog kola Zimska liga seli na istočnu obalu Istre i malo mjesto Rabac nadomak Labina. Domaćini su duo BK Albona 1921 i Bike Center Rabac. Mjesto okupljanja jest prostor ispred Valamarovog hotela Bellevue koji je već dobro poznat širokom krugu ljudi u biciklističkom svijetu svojim postojećim sadržajima prave biciklističke destinacije. U neposrednoj blizini Bike Centra Rabac nalazi se Bike Park Rabac čije će se uređene bike staze dijelom koristiti i za ovo atraktivno kolo. Pravo je ovo mjesto za sve biciklističke početnike ali i aktivnije bicikliste koje domaćini očekuju već ovu nedjelju.

Kružna staza kojom se vozi glavna utrka dužine je 4700 m te će biti označena strelicama i trakama na mjestima promjena smjera. Start je ispred već spomenutog hotela Valamar Bellevue nakon kojeg se prvo vozi po asfaltu i djelu betonirane pješačke staze a zatim se prelazi na makadamsko parkiralište te se dalje nastavlja usponima i spustevima u sklopu uređenih biciklističkih staza. Za najmlađe je planirana ravna dionica od pozicije starta pa istočno 180 m do barijera i natrag prema startu dok će se druga dječja utrka s dužinom kruga od 580 m također kretati od pozicije starta pa kružno oko hotela Bellevue do šetnice uz more te se vraćati s druge strane prema startu. 

Registracija sudionika počinje od 10:30 sati i traje do 11.45h pa se moli natjecatelje da se drže satnice i dođu na vrijeme tj. što je prije moguće radi svih drugih natjecatelja. Za povoljniju kotizaciju, lakšu organizaciju i potrebno provođenje epidemioloških mjera potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku i to putem linka https://bit.ly/2koloXCRabac. Startni broj u iznosu od 20,00 kn si osiguravaju svi natjecatelji te broj vrijedi za sva kola lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (dječje utrke) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Trajanje pojedinih utrka će ovisi o konfiguraciji terena tako da dječje utrke mogu trajati u rasponu 3 do 10 minuta dok će odrasli u glavnoj utrci voziti oko sat vremena dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu ali manji broj krugova nego stariji "zimskoligaši". Napomenimo i to da zvono za zadnji krug zvoni samo natjecateljima glavne utrke.

Start dječjih utrka se može očekivati od 12:00 h dok je start glavne utrke predviđen od 12:26 h. Za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca tako da na kolima ove lige mogu sudjelovati svi ljubitelji mtb biciklizma. Nakon utrke svim sudionicima je osigurana okrijepa. Proglašenja najbržih počinju odmah nakon kratke okrijepe gdje će se medaljama ukrasiti svi najbolji po kategorijama ovoga kola dok će GIANT Hrvatska nagraditi svojim poklon bonovima najbrže natjecatelje u 10 najmlađih kategorija. 

Više o GIANT MTB zimskoj lizi te kako sudjelovati možete saznati na njihovoj FB stranici. Detaljnije o svakom kolu možete pronaći u kreiranim eventima a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći i na [url=http://www.prijavim.se]http://www.prijavim.se[/url] putem linka na prijave. 

FB stranica lige: www.facebook.com/mtb.zimskaliga/
Prijave: https://bit.ly/2koloXCRabac
Fotografije u prilogu: Valamar & Bike center Rabac, Giant MTB Zimska liga 2019/2020.

Nedjelja 28.11.2021., u Rapcu podno Labina grada na 2. kolu Giant MTB Zimske lige!

(REX)