Gea Pula i ove je godine pripremila bogat program povodom Dana narcisa

Gea Pula i ove je godine pripremila bogat program povodom Dana narcisa-135050

PRVI PROGRAM ZAPOČINJE U SUBOTU, 11. OŽUJKA
Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i ove je godine pripremio bogat program povodom Dana narcisa 2023 s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranom otkrivanju raka dojke te vođenju brige o vlastitom zdravlju. 

Program započinje u subotu, 11. ožujka 2023. godine humanitarnom akcijom tetoviranja i pirsanja “Za žene”, koju je samoinicijativno pokrenuo Matteo Kociančić, pulski majstor tetovaže i vlasnik tattoo studija HOOD INK. 

Ljubitelji tetovaže i piercing-a moći će sudjelovati u humanitarnoj akciji u subotu od 10 do 20 sati u DC Karlo Rojc, na 5. katu (sjeverno krilo) gdje će im na raspolaganju biti tattoo majstori Matteo Kociančić i Brane Doričić dok će za piercing biti zadužena Donna Luisa Delbianco. 

Kako bi se obuhvatio što veći broj zainteresiranih tetovirat će se jednostavnije tetovaže, te piercing ušiju i nosa. Sav prihod namijenjen je radu Kluba žena Gea Pula koji provodi brojne programe podrške oboljelima od karcinoma dojke ali i drugih malignih oboljenja. Pored humanitarnog dijela vrijednost ove akcije je i u mogućnosti da se s porukama o važnosti preventivnih pregleda u prevenciji raka dojke i drugih tumora dopre do mlađe populacije žena ali i muškaraca koji također obolijevaju od ove bolesti. 

Program Dana narcisa nastavlja se 16. ožujka 2023. godine u 18,00 sati u prostorima Zajednice Talijana u Novigradu gdje će predavanje o ranom otkrivanju raka dojki održati onkolog dr.med. Mario Božac zajedno s višom medicinskom sestrom Suzanom Forlani koja će voditi radionicu samopregleda dojki. Nastavlja se suradnja sa Srednjom školom u Bujama gdje će Suzana Forlani 16. ožujka održati radionice samopregleda dojki za učenice i osoblje škole. 

Središnja aktivnost održat će se na pulskoj tržnici u subotu, 25. ožujka od 9 do 13 sati kada će se građanima tradicionalno dijeliti narcise i edukativne brošure uz glazbeni program DJ MR.M (Emanuel Majetić), a u popodnevnim satima, od 16 do 19 sati građani će info punkt Kluba Gea s narcisima, edukativnim materijalom i radionicom samopregleda dojki moći posjetiti i u Max City Stoja. 

Građani koji u svojim vrtovima imaju narcise moći će ih donirati u petak, 24. ožujka, tijekom cijelog dana u prostoru Kluba Gea u Nobileovoj ulici 1. 

Kako je za dobro zdravlje uvelike zaslužno dobro raspoloženje i smijeh, ovogodišnje Dane narcisa Gea Pula zaključit će hit komedijom “Casabianca” u nedjelju u 18,00 sati u Domu Hrvatskih branitelja Pula. Uz donaciju po izboru i mogućnostima, karte za predstavu koje su ovaj put izrađene kao tuš kartice za samopregled dojki, mogu se nabaviti u prostorijama Kluba Gea Pula u Nobileovoj 1 svakim radnim danom od 09-13 sati, srijedom i od 17-19 sati. 

Karte je moguće rezervirati i na e-mail: info@geapula.hr te podignuti na dan predstave u Domu hrvatskih branitelja. 

Predstava je organizirana na inicijativu i uz veliku pomoć novinara HINA-e, voditelja Radio Pule ali prije svega humanitarca Daniela Sponze uz suorganizatore Istarsku županiju, Grad Pulu, Tehnomont d.o.o. i Implantantsko – protetski centar dr. Zlatko Ćatović. 

Program Dana narcisa provodi se u sklopu projekta “Ne ću ben, hodi zajno” koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

(REX)