‘‘Fizika na dar’’ za najmlađe u Medulinu

U SKLOPU PROJEKTA: ''MOŽE LI BITI DRUGAČIJE''
Danas 19. veljače 2014. u sportskoj dvorani osnovne škole „Dr. Mate Demarina“ održana je znanstvena predstava „Fizika na dar“, u sklopu projekta “Može li biti drugačije?! Kako to istražuju djeca 2”. Ukupno 160 djece Dječjeg vrtića Medulin, dječjeg vrtića Sunčica, te vrtića Ciciban  sa velikom pažnjom gledala je i sa čuđenjem pratila ovu zanimljivu i nesvakidašnju predstavu.

   Cilj ove predstave kao i cijeloga projekta je  osigurati uvjete djeci rane i  predškolske dobi za eksperimentiranjem i istraživanjem kako bi približavanjem prirodnih znanosti utkali znanost i znanstveno razmišljanje u svakodnevni život.

   Projekt “Može li biti drugačije?! Kako to istražuju djeca 2”  inicirala je  udruga “Babin pas” iz Rovinjskog Sela u partnerstvu sa Centrom za istraživanje djetinjstva Učiteljskog Fakulteta iz Rijeke  i udrugom  “Prirodopolis”  iz Zagreba u koji su uključila djeca iz  skupine „Ježići“ Dječjih vrtića Medulin.

   Od idućeg tjedna u sklopu istoimenog projekta, u prostorima Multimedijalnog centra 3MC u Medulinu, koji su pokrovitelji projekta, biti će postavljena  izložba „Mobilni interaktivni muzej“. Mobilni muzej sastoji se od 30 eksponata iz različitih područja fizike prilagođenih djeci predškolskog uzrasta. Interaktivni muzej omogućit će djeci susret s različitim pojavama, „tajnama” kojima će propitivati  načine funkcioniranja svijeta.  U jutarnjim satima izložbu će posjetiti sva djeca  vrtića iz općine Medulin te učenici osnovne škole „Dr. Mate Demarina“, dok će poslijepodne izložbu moći posjetiti i ostala zainteresirana djeca  zajedno s roditeljima.