Finalistice izbora za Miss odradile službeno fotografiranje na bazenu Grand Brioni Pula

Finalistice izbora za Miss odradile službeno fotografiranje na bazenu Grand Brioni Pula-136099

NAŠE PULEŽANKE ODABRANE U TOP 16
Miss Universe Hrvatske, 27. po redu, održat će se 3. svibnja 2023. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu. Za titulu najljepše natjecat će se 16 prekrasnih finalistica iz cijele Hrvatske. Ove lijepe i pametne djevojke među kojima su i magistrica matematike, BSc Hortikulture, te studentice predškolskog odgoja, kineziologije, sociologije, međunarodnog prava odradile su zahtjevne pripreme za finalni izbor. ''Prijavilo se preko 400 djevojaka iz cijele Hrvatske. Selekcijom je odabrano Top16 koje su ušle u finale izbora Miss Universe Hrvatske 2023. Sve su redom obrazovane mlade djevojke, neke još  studiraju i kao takve imaju utjecaj na mlađe generacije radeći na malim projektima sa mogućnostima pozitivnih promjena”, ističe Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću Direkcije MUH. 

Izbor za Miss odavno nije izbor samo za najljepšu djevojku. “Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama. Pravi su razlog zašto su baš one odabrane kao ambasadorice svojih zemalja jer na svojim platformama promiču i iniciraju promjene u društvu”, objašnjava Delač.

Za vrijeme boravka u Zagrebu u luksuznom hotelu Esplanade, a vrijeme im je bilo ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica te odabirom garderobe i obuće koju će nositi na izboru: večernjih i koktel haljina Bariba, kupaćih kostima Pletix, te obuće Baldinini. Na bazenu Grand Brioni Pula hotela, grandioznog hotela s pet zvjezdica grupacije hotela Arena Hospitality imale su i službeno fotografiranje te uvježbavanje koreografije. Da bi ovogodišnje finalistice zaista zablistale pobrinula se vizažistica Beauty Studija MZ Maja Zatezalo u suradnji s Aura kozmetikom te stilisti Studia Marcela, koji su za njegu i stiliziranje kose koristili Silky Technobasic proizvode. Svaki njihov korak za vrijeme priprema pratila je kamera Doriana Gašparovića. Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Arijana Podgajski, čije biografije možete pročitati u nastavku, predati krunu Zlatarne Dodić saznat ćemo 3. svibnja, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe koji će se sredinom prosinca održati u El Salvadoru. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura. 

Više o našim Puležankama:

PAOLA KLIBA, 21, Pula

Visina: 168 cm

Obrazovanje/stečeno zvanje: studira na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, Pula

Strani jezici: Engleski

Paola sve što radi, radi s ciljem. Odmalena je maštala biti mažoretkinja, što je s 9 godina i ostvarila i ta ljubav traje već 12 godina, što je 2021. godine okrunjeno zlatnom medaljom sa seniorskim timom koji je ona predvodila. Najviše voli maštati i provoditi vrijeme u prirodi s obitelji i prijateljima. Uz to voli trenirati u teretani, obožava ljeto i plažu, a otkako je kupila motor i opremu, pridružila se tati i bratu u motor-sportu. Smatra da je u današnjem svijetu uz zdravlje, nezaposlenost, ekologiju, rasizam i predrasude, veliki problem i nedostatak komunikacije među današnjim generacijama unatoč razvoju tehnologije.

Kroz srednjoškolsko obrazovanje sudjelovala je u više humanitarnih akcija te volontiranje u domu za starije i nemoćne osobe u Puli gdje je odlazila na druženje s dementnim osobama te su za vrijeme blagdana kitili bor, plesali i pjevali.  Kao Miss Universe Hrvatske zalagala bi se za ravnopravnost žena, zaštitu djece te zaštitu okoliša.

 EMA NUMIĆ-MEŠA, 19, Pula

Visina: 170 cm

Obrazovanje/stečeno zvanje: završila Ekonomsku školu u Puli

Strani jezici: engleski

Ema u slobodno vrijeme voli čitati knjige, putovati, šetati, voziti bicikl i uglavnom boraviti u prirodi. Smatra da je najveći problem danas u svijetu nejednakost žena u društvu. Smatra da bi žene u cijelome svijetu trebale imati pristup obrazovanju i jednaku razinu obrazovanje te mogućnost zapošljavanja u svim sektorima. Uvijek sudjeluje u humanitarnim akcijama, a jedna od zadnjih je doniranje u Crveni križ za pomoć djeci u Turskoj i Siriji nakon nedavnih razornih potresa.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagat će se za ljudska prava jer smatra da bi svi trebali imati pravo na slobodu izbora, kretanja i mišljenja.

(FOTO: Samo Mervar / PR Miss Universe Hrvatske)