Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr.Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli najavljena su zbivanja kojima se ova znanstvena institucija i ove godine uključuje u obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva, od 14. do 20. studenoga. Najvaž..."/>

FET u Globalnom Tjednu poduzetništva 14.-20.studenoga

FET u Globalnom Tjednu poduzetništva 14.-20.studenoga-72964

"BURZA PODUZETNIČKIH IDEJA 2016" - U SRIJEDU 16.STUDENOGA
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr.Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli najavljena su zbivanja kojima se ova znanstvena institucija i ove godine uključuje u obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva, od 14. do 20. studenoga. Najvažnije je zbivanje svakako završna konferencija projekta "Burza poduzetničkih ideja 2016" (BPI 2016) - projektu čiji je nositelj Udruga mladih i diplomiranih studenata FET-a.

Završnu su konferenciju BPI 2016. , u srijedu 16. studenoga u 10.00 sati u dvorani Istra,  najavile prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović - dekanica FET-a, Kristina Rabar, mag.oec. - predsjednica Udruge mladih i Alumni FET Pula te Nada Katić, mag.oec. - podpredsjednica Udruge mladih i Alumni FET Pula. 

Cilj projekta BPI 2016. je umrežavanje mladih potencijalnih poduzetnika i nezaposlenih mladih osoba s poduzetnicima te predstavljanje najboljih poslovnih planova pred stručnim žirijem. Sve ovo kako bi se prikupila sredstva za početna ulaganja budućeg mladog poduzetnika. Poslovne planove mlade su osobe ( 60-ak sudionika ove godine, srednjoškolci, studenti i nezaposleni) izradile putem edukativnog programa Udruge mladih i diplomiranih studenata FET-a, a finale svega je završna konferencija. U njezinu sklopu će se dodijeliti novčane i ostale utješne nagrade za najbolju poduzetničku ideju. Nagrade u novčanom iznosu ( prvo mjesto 12.000 kn) morat će se namjenski utrošiti za osnivanje poduzeća i nabavku opreme, kako bi se osobe samozaposlile i pridonijele razvoju gospodarstva u Hrvatskoj.

Ideju i posebnost projekta BPI 2016. te njegovu provedbu prepoznali su i omogućili Istarska županija, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli - Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", Studentski centar Sveučilišta, Savjet mladih Grada Pule, Zagrebačka banka, IRTA, Studentski zbor te Rockwool Adriatic d.o.o.

Program završne konferencije BPI 2016. odvijati će se u srijedu, 16. studenoga od 10.00 do 13.30  sati u dvorani Istra FET-a. Na Panel diskusiji na temu : START UP: savjeti za mlade poduzetnike sudjeluju Matea David - I. točka j.d.o.o., Dean Verbanac - Intersoft obrt za informatička rješenja, Emanuel Blagonić - Blagonic Brothers, Cinzia Zubin - HBOR, Romina Petaros - Borghese d.o.o. ( prošlogodišnja pobjednica). Uslijediti će i prezentacija poslovnih planova pred stručnim žirijem, mogućnosti kreditiranja u Zagrebačkoj banci te u 13.05 proglašenje pobjednika BPI 2016., dodjela certifikata polaznicima i nagrada.

Dekanica FET-a prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović pozvala je na završnu konferenciju te najavila i kako će zbog poveće poduzetničke aktivnosti studenata FET-a  njihov Studentski poduzetnički inkubator, osnovan 2013.g. proširiti svoje prostore i u Štiglićevu ulicu blizu HAK-a u Puli, u prostor nekadašnjeg Studentskog centra.

(J. Vitasović)