FET Pula: upisi u 1.godinu preddiplomskih studija-VIDEO

FET Pula: upisi u 1.godinu preddiplomskih studija-VIDEO-69391

VIŠE OD 50% STUDENATA DOLAZI IZVAN IŽ - je
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"  u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile,  dekanica prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović te  doc.dr.sc. Ksenija Černe, prodekanica za nastavnu djelatnost,  najavile su upise u akademsku godinu 2016/17. Uvjeti se upisa na preddiplomske sveučilišne studije nisu mijenjali u odnosu na prethodne upise; i dalje je potrebna završena četverogodišnja srednja škola a vrednuje se uspjeh četverogodišnje srednje škole ( max.300 bodova), rezultati položenih ispita državne mature ( predmeti B razine: hrvatski jezik, matematika, strani jezik, max.600 bodova) te rezultati natjecanja i drugih dodatnih učeničkih postignuća ( max 100 bodova)

FET inače izvodi studije ekonomije ( 51 mjesto)  i poslovne ekonomije ( 405 mjesta -  ovdje ulaze financijski management, Management i poduzetništvo, Marketinško upravljanje, Poslovna informatika, Turizam).

Više se ne realizira dislocirani Centar u Umagu, a dosadašnji programi Kulture i turizma te Informatike izvode se u okviru drugih sastavnica Sveučilišta.

Ljetni  upisni rok; prijave studijskih programa i mogućnost promjene liste prioriteta studijskih programa ; 7. siječnja 2016.-18.srpnja 2016. do 17.59 sati. 

Objava rezultata ispita državne mature : 13.srpnja 2016, rok za prigovore na ispite državne mature je 15.srpnja te objava konačnih rezultata ispita državne mature 18.srpnja. Objava će stoga konačnih rang lista za upise na studijske programe biti 18.srpnja u 18.00 sati.

Sami se upisi na studijske programe FET-a : 20.-26. srpnja 2016. ( raspored objavljen na mrežnim stranicama FET-a: [url=http://www.fet.unipu.hr]http://www.fet.unipu.hr[/url])

Posebno je zanimljiva činjenica da je zbog uvjeta smještaja u novom Domu te Restoranu kao i mogućnosti sezonskog zapošljavanja tijekom ljeta u Istri, broj studenata koji u Pulu dolaze na studij izvan županije, premašio broj domicilnih studenata. Uskoro će na FET-u , u dogovoru sa Hrvatskom udrugom poslodavaca predstaviti i mogućnost prakse u tvrtkama od idućega ljeta, a koja će biti plaćena. Ovo je poglavito važno u trenutku obustave stručnog osposobljavanja u Hrvatskoj, jer bi tako studenti koji obavljaju plaćenu praksu u tvrtkama, po okončanju studija u istima mogli i pronaći svoje buduće poslove.

(J. Vitasović / foto i video: M. Zubonja)

Video vezan uz članak