FET Pula sudjeluje u projektu MEGASFORA

FET Pula sudjeluje u projektu MEGASFORA-69394

SUDJELUJE 21 ZNANSTVENIK OD KOJIH 6 MEĐUNARODNIH
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli uključen je u brojne međunarodne znanstveno-istraživačke projekte.  Jedan od njih je i MEGASFORA, čiji je voditelj prof.dr.sc. Marinko Škare.

Projekt, koji financira Hrvatska zaklada za znanost, do 2013.g. takva su se istraživanja financira od strane Ministarstva znanosti), uključuje i radionicu od 29.lipnja do 6. srpnja 2016.g.

Riječ je o aktivnosti koja se organizira na kraju druge godine izvođenja Projekta, u kojem je do sada već objavljeno 13 znanstvenih radova, a 3 su u postupku objave. Programom Radionice predviđeno je održavanje sastanaka članova projektnog tima, te radionice iz napredne ekonometrije, koju će voditi profesor Roman Semko iz Ukrajine. Osim njega, na Radionici će gostovati i profesor Hazbo Skoko iz Australije te profesor Mirza Nawazish Elahi iz Dubaija.

Na projektu MEGASFORA je angažirana 21 osoba, među kojima je 6 istaknutih međunarodnih znanstvenika ( Roman Semko, Steve Keen, Guglielmo Maria Caporale, Tomasz Wolowiec, Nawazish Mirza i Hazbo Skoko), dok su ostali istraživači s Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković". Među članovima projekta su i 3 doktorska studenta.

FET je zahvalan Hrvatskoj zakladi za znanost na pomoći u provođenju Projekta i na tome što su prepoznali značaj umrežavanja pulskih i međunarodnih znanstvenika.

FET čekaju još 2 godine izvođenja Projekta iz kojeg će proizaći još 20-ak znanstvenih radova te naposlijetku i zajednička, vrlo vrijedna monografija. Ona će obrađivati temu utjecaja poslovnih ciklusa te drugih utjecajnih faktora na gospodarski rast pojedinih zemalja. Do sada je u okviru projekta objavljeno 16 znanstvenih radova.

Više informacija o projektnim aktivnostima i rezultatima istraživačkog projekta MEGASFORA možete pronaći na mrežnoj stranici: [url=http://www.fet.unipu.hr/megasfora]http://www.fet.unipu.hr/megasfora[/url]
(J. Vitasović / foto: M. Zubonja)