Erasmus večer u Centru za mlade Alarm Pazin 

Erasmus večer u Centru za mlade Alarm Pazin -122088

ZA SVE ŽELJNE PUTOVANJA, ISTRAŽIVANJA I IZLASKA IZ UGODNIH OKVIRA MALE SREDINE
U petak, 5.11. u 19,00 sati u Centru za mlade Alarm Pazin održat će se večer Erasmus+ programa za sve željne putovanja, istraživanja i izlaska iz ugodnih okvira male sredine. 
Centar za mlade Alarm Pazin s mladima za mlade Pazina i šire djeluje od 2015. godine. Osim alternativnih, Pazinjanima svojstvenih, manifestacija, poput Vaterpolo turnira na Zarečkom krovu, Marša na Učku i koncerta alternativnih bendova Pazin gori, Alarm je šire poznat i kao glavni organizator mobilnosti, razmjena mladih i međunarodnih putovanja mladih u sklopu programa Erasmus+. 

Budući da Centar ima sve veći broj aktivnih članova, a sve su glasnije i izraženije potrebe mladih u Pazinu, jedan od projekata koji trenutno ostvaruje je i (PRED)PROSTOR – mladi u potrazi za informacijom. Radi se o sveopćem osnaživanju mladih za samostalno informiranje i traženje informacija putem kreiranja nove mrežne stranice Alarma, jačanja društvenih mreža, izrade prostora za plakatiranje u gradu te organizacije radionica digitalnih vještina i pismenosti za sve mlade koji se aktivno budu uključili u provedbu projekta. (PRED)PROSTOR je također projekt financiran u sklopu Erasmus+ programa Europskih snaga solidarnosti. Cilj je navedenog programa potaknuti mlade na aktivni angažman za jačanje suradnje i solidarnosti u svojim zajednicama diljem Europe. Program Erasmus večeri bit će obilježen različitim izlaganjima članova, stoga pozivamo sve zainteresirane, mlade, one koji se tako osjećaju, prijatelje, društvo, putnike namjernike i pustolove da pretvore melankoličnu jesensku večer u priliku za istraživanje, učenje, putovanje, aktivizam, u priliku za stvaranje novih prilika. 

Raspored predavanja: 19,00 – 19, 30 Predstavljanje projekta (PRED)PROSTOR: MLADI U POTRAZI ZA INFORMACIJOM 19,30 – 20,00 Erasmus + razmjena mladih „Join Us“ u Murskoj soboti, Slovenija (Enio Brečević i Željka Nefat) 20,00 – 20,30 Erasmus+ mobilnost za osobe koje rade s mladima „Qualcosa in Commune“ u Molfetti, Italija (Lucija Jedrejčić i Neva Ljuština) 20,30 - .... Druženje članova i posjetitelja

(REX)