Ekipa ŽNK Istra 1961 putuje u Split na državnu završnicu Coca-Cola Cupa

Ekipa ŽNK Istra 1961 putuje u Split na državnu završnicu Coca-Cola Cupa-127973

MUŠKI PREDSTAVNICI IZ ISTRE (VODNJAN I GUMENO) NISU SE KVALIFICIRALI
Veliko regionalno finale Coca-Cola Cupa odigrano je na terenima SRC Verudela u Puli, gdje su se najbolje ekipe Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije borile za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja je na rasporedu krajem srpnja u Splitu.
 
Pobjedu na turniru kod djevojaka (2006. godište i mlađe) ostvarila je ekipa ŽNK Istra 1961. U iznimno jakoj muškoj konkurenciji, pobjedu i put u Split izborile su obje ekipe iz Ličko-senjske županije: Aco Boys (u kategoriji 2004. godište i mlađi) te Ultrasi (u kategoriji 2006. godište i mlađi). Muški predstavnici Istarske županije (NK Vodnjan i MNE Gumeno) imali su sjajnu Coca-Cola Cup sezonu, međutim nisu uspjeli izboriti državnu završnicu u Splitu.

Pobjednici regionalnih turnira putuju u Split gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ''Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet'' kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

(dv)