Dvije samostalne izložbe u galeriji Fonticus Grožnjan

NINA ŠPERANDA I CLAUDIO UGUSSI
U gradskoj galeriji Fonticus Grožnjan, ovu subotu, 5. prosinca u 19 sati otvoriti će se dvije samostalne izložbene prezentacije Kaleidoscope od dreams, Nine Šperande i Crteži 2007 - 2009, Claudia Ugussia. Izložbe će, u nazočnosti autora, predstaviti Eugen Borkovsky.
Nina Šperanda rođena 1983. godine u Puli. Apsolventica je filmskog i TV snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  Bavi se fotografijom i snimanjem. Izlagala na više grupnih izložbi u Dubrovniku, Zagrebu, Poreču, Pazinu, Grimaldi, te na samostalnim izložbama u Pazinu i Grožnjanu.
Claudio Ugussi rođen je u Puli 1932. godine. Pohađao je gimnaziju u Rijeci, nakon čega je 1954. upisao Filozofski fakultet u Zagrebu te diplomirao na temi P. A. Quarantotti - Gambini. 1959. godine dobiva katedru talijanskog jezika i književnosti u gimnaziji u Bujama. Rano se posvećuje slikarstvu. Izlaže već od 1970. u izlagačkim prostorima u Istri, Rijeci, Italiji i Kanadi. Monografsku izložbu priredio je 1990 u Trstu i galeriji Istarskog narodnog kazališta u Puli u organizaciji Narodnog sveučilišta iz Trsta i Talijanske unije iz Rijeke. Učestvovao na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama. Živi i radi u Bujama.
Izložbe ostaju otvorene do 20. prosinca 2009. godine. (REX)