Zbog sulude igre maloljetnik umalo izgubio život

Zbog sulude igre maloljetnik umalo izgubio život-123883

 NA CESTU JE NEOPREZNO ISTRČAO ZA LOPTOM, NA NJEGA JE U TOM TRENUTKU NALETILO VOZILO
Jučer oko 19,10 sati na pulskoj zaobilaznici dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada se maloljetnik kretao nogostupom Ceste Prekomorskih brigada. Dolaskom do Šišanske ceste, mladić je trčeći za loptom na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza neoprezno i na nesiguran način započeo pretrčavati kolnik Ceste Prekomorskih brigada - saznajemo iz Pu Istarske.
Kako saznaje Regional Express na mjestu događaja, navodno se povremeno igra opasna igra u kojoj maloljetnici prebacuju loptu preko ove izuzetno prometne i opasne prometnice. Upitno je li i ovog puta bila u pitanju ova suluda zabava ili samo "šetnja s loptom po nogostupu" i kako je lopta završila na sredini ceste. Na sreću događaj je završen samo s lakšim ozljedama jednog maloljetnika. Na sreću, jer je jedan mladi život mogao biti prekinut zbog trenutka nepažnje.  

Kad je dječak izašao po loptu , u tom je trenutku u njega udario automobil Peugeot, pulskih registracijskih oznaka kojim je kolnikom Ceste Prekomorskih brigada upravljao 26-godišnjak. Kao što smo imali prilike svjedočiti na terenu vozač je bio van sebe od šoka zbog svega što se dogodilo. Činilo se u trenutku nesreće da je dječak vrlo teško ozlijeđen. Te je i vozač zbog šoka  ali i zbog jačine udarca također zatražio pomoć hitne. O silini udarca svjedoče i naše fotografije na kojima se vidi uništen prednji dio vozila Peugeot. 

Policija u svojem izvješću zaključuje kako su " U prometnoj nesreći oba sudionika prometne nesreće lakše ozlijeđena, Te su nakon što im je pružena pomoć u pulskoj bolnici pušteni na kućnu njegu". Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv pješaka  pokreće se prekršajni postupak.

(dv/foto REX/izvor MUP)